În curând, inelul vaginal care protejează de infecţiile cu transmitere sexuală şi de sarcina nedorită

12 Aug 2015
În curând, inelul vaginal care protejează de infecţiile cu transmitere sexuală şi de sarcina nedorită
Cercetătorii americani de la Univesitatea Norhwestern, în parteneriat cu ong-ul Conrad, lucrează de aproape cinci ani la un inel vaginal care asigură protecţie faţă de infecţiile cu transmitere sexuală, HIV şi herpes, scrie site-ul 20 minutes. „Cred că în special femeile îl vor folosi pentru contracepţie, dar ele vor putea, totodată, să se protejeze de infecţiile transmisibile sexual, spune doctorul Patrick Kiser, de la Universitatea Northwestern. Noul inel se prezintă ca cel vaginal clasic, cu un diametru de 5,5 cm.

El este plasat în vagin pentru 90 de zile şi are două componente: prima care difuzează 10 micrograme de levonorgestrel, contraceptiv hormonal; a doua care eliberează 10 miligrame de tenofovir, antiretroviral pentru protejarea de infecţiile cu transmitere sexuală. Are eficienţă de 99% contra infecţiilor cu transmitere sexuală. Ceea ce este foarte important, în condiţiile în care prezervativul este folosit doar de 5% dintre bărbaţi.

Deocamdată, 50 de femei din SUA şi Republica Dominicană au testat noul inel vaginal. Şi, totuşi, nu s-a avansat nici o dată la care ar putea în vânzare acest anou.

Un alt proiect de inel vaginal ar putea fi finalizat cel târziu în 2018. El a fost testat pe un lot de 5.000 de femei africane voluntare din Malawi, Africa de Sud, Uganda şi Zimbabwe. Instalat pentru 30 de zile, inelul difuzează un antiretroviral, dapivirina, care protejează femeia purtătoare de infecţia cu HIV, dar şi de herpes în timpul raporturilor sexuale. Dapivirina Ring prezintă avantajul că este microdozată şi, astfel, se poate evita necazurile în caz că am uitat.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră