Iată care este cel mai în formă sportiv din lume. Nici un fotbalist în top cinci

10 Aug 2015
Iată care este cel mai în formă sportiv din lume. Nici un fotbalist în top cinci
Din peste o sută de discipline sportive și mii de atleți profesioniști, expertul revistei germane Focus, Samir Becic, i-a ales pe cei mai în formă zece sportivi din lume, într-un clasament realizat în colaborare cu “Health Fitness Revolution”.  

Pentru întocmirea clasamentului s-au luat în considerare mai multe analize și parametri: rezistența, perseverența, cardio-training, forța, flexibilitatea, mobilitatea, planul de antrenament, obiceiurile de alimentație și angajamentul pentru un stil de viață sănătos și care să te menţină în formă.

“Consider că este mai puțin important cine este cel mai în formă sportiv din lume, ci mai degrabă ca acești sportivi să răspândească și să promoveze mesajul unui stil de viață sănătos. Printr-o viața sănătoasă, un corp în formă, o alimentație echilibrată și o balanță spirituală mentală și socială putem controla, administra și complet evita peste 70% dintre bolile cunoscute”, a declarat Becic pentru sursa citată. 

Deloc surprinzător pentru unii, cel mai bun tenismen al momentului, sârbul Novak Djokovic, ocupă primul loc și în topul celor mai în formă sportivi din lume.

“Novak este definiția atletului perfect. El este nu doar bine la nivelul corpului, ci și foarte conștient de rolul său din afara arenei de tenis”, susține expertul. 

În afara rezultatelor impresionante pe terenul de tenis (de cinci ori câștigător la Australian Open, de două ori la Wimbledon și o dată la US Open, câștigator al Cupei Davis, desemnat de două ori atletul anului de către US Sport Academy) și a donațiilor impresionante în scopuri caritabile, Djokovic are un ritual aproape standard în ceea ce privește alimentația.

Mic dejun: cafea sau ceai, grapefruit, baghetă fără gluten cu cașcaval sărac în grăsimi și ouă. 

Prânz: salată, perișoare, pâine fără gluten, ceai sau cafea. 

Cina: salată cu ulei în dressing de oțet, somon cu lămâie, orez brun sau legume.

Topul celor zece cei mai în formă sportivi din lume este completat de: înotătorul Michael Phelps (2), sprinterul Usain Bolt, boxerul Floyd Mayweather, tenismenul Roger Federer, fotbalistul Cristiano Ronaldo, baschetbalistul LeBron James, boxerul Wladimir Klitciko, fotbalistul Lionel Messi și baschetbalistul Stephen Curry (10).

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră