Atenţie! Medicamente pentru hepatita C, care reactivează hepatita B

21 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Atenţie! Medicamente pentru hepatita C, care reactivează hepatita B

Agenţia Europeană a Medicamentului a declanşat o reevaluare a medicamentelor cunoscute ca antivirale cu acţiune directă, utilizate în tratamentul hepatitei C cronice (o boală infecţioasă care afectează ficatul, cauzată de virusul hepatitei C). Medicamentele antivirale cu acţiune directă sunt medicamente cu un rol important în tratamentul hepatitei C cronice şi pot fi utilizate în scheme terapeutice fără interferoni, aceştia din urmă fiind mai greu de tolerat.

Reevaluarea a fost declanşată ca urmare a apariţiei cazurilor de reactivare a hepatitei B la pacienţii infectaţi cu ambele tipuri de virus (virusul hepatitei B şi virusul hepatitei C) şi care au fost trataţi cu medicamente antivirale cu acţiune directă pentru hepatita C.

Reactivarea hepatitei B se referă la revenirea infecţiei active la pacienţii la care acesta a fost inactivă.
EMA va evalua măsura în care s-a produs reactivarea hepatitei B la pacienţii trataţi cu antivirale cu acţiune directă pentru hepatita C şi necesitatea măsurilor de optimizare a tratamentului.

În timpul desfăşurării procedurii de evaluare, pacienţii sunt sfătuiţi să discute cu medicul curant dacă au orice întrebări sau nelămuriri.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră