Există două tulpini ale noului coronavirus care provoacă infecţii. Virusul a suferit cel puţin o mutaţie

05 Mar 2020 | scris de Andreea Vasilescu
Există două tulpini ale noului coronavirus care provoacă infecţii. Virusul a suferit cel puţin o mutaţie

Oamenii de ştiinţă din China au descoperit două tipuri diferite ale noului coronavirus care provoacă îmbolnăviri la nivel mondial, lucru care indică că virusul COVID-19 a suferit cel puţin o mutaţie, relatează CNBC.

Într-un studiu preliminar dat publicităţii marţi, experţii de la Universitatea Beijing şi Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit că o formă mai agresivă a noului coronavirus a fost întâlnită în circa 70% dintre mostrele analizate, în timp ce 30% au fost generate de un tip de coronavirus mai puţin grav, denumit „tipul S”, potrivit sursei citate.

Tipul de coronavirus mai agresiv a fost întâlnit în primele etape ale epidemiei din Wuhan, de unde a pornit focarul de infecţie care s-a răspândit apoi în China şi în peste 50 de state din întreaga lume. Frecvenţa cazurilor de îmbolnăviri cu acest tip de coronavirus mai agresiv, denumit de cercetători „tipul L”, a scăzut de la începutul lui ianuarie. 

Cercetătorii chinezi afirmă că rezultatele indică faptul că infecţii cu o nouă variaţie a COVID-19 ar fi fost „posibile ca urmare a mutaţiilor şi selecţiei naturale, dincolo de recombinare”.

Oamenii de ştiinţă precizează că studiul lor, publicat în National Science Review, revista Academiei Chineze de Ştiinţe, este foarte limitat, fiind nevoie de cercetări suplimentare pentru o mai bună înţelegere a evoluţiei şi epidemiologiei coronavirusului COVID-19.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră