EGOISM SAU DISPERARE? SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele 3 luni

01 Iul 2020 | scris de A.V.
EGOISM SAU DISPERARE? SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele 3 luni

Statele Unite au cumpărat toată producția din următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente ce au dovedit până acum că funcționează contra Covid-19, americanii nelăsând nimic pentru Europa sau restul lumii, scrie The Guardian.

Experții și activiștii din sănătate sunt îngrijorați de această acțiune unilaterală a SUA, dar și de posibilele implicații, de exemplu în cazul în care un vaccin va deveni disponibil. Mai ales că Administrația Trump a arătat deja că este pregătită să plătească mai mult și să se descurce mai bine decât restul țărilor pentru a-și asigura produsele medicale de care SUA au nevoie, scrie publicația britanică.

”Și-au asigurat acces la cea mai mare parte a producției de remdesivir, așa că n-a rămas nimic pentru Europa”, a explicat Andrew Hill de la Universitatea Liverpool.

Remdesivir, primul medicament aprobat de autorități pentru tratarea Covid-19, este produs de Gilead și a dovedit că ajută pacienții să se refacă mai repede după boală.

Primele 140.000 de doaze, distribuite pentru studii clinice în mare parte din lume, s-au terminat. Acum, Administrația Trump a cumpărat peste 500.000 de doze, ceea ce înseamnă producția Gilead din august și 90% din producția din august și septembrie.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră