Flakka, un nou drog extrem de puternic, apărut recent în SUA

12 Sep 2015
Flakka, un nou drog extrem de puternic, apărut recent în SUA
Flakka este denumirea unui nou drog de sinteză cu proprietăţi halucinogene puternice, care provoacă stări de delir severe şi o decuplare a forţelor fizice în cazul consumatorilor. El a apărut recent în SUA şi ameninţă Franţa.

Dan Véléa, psihiatru francez, autor a numeroase lucrări de specialitate, explică pentru site-ul Atlantico pericolul pe care îl reprezintă acest drog pentru consumatori.

Specialistul precizează că, de mai mulţi ani, asistăm la apariţia unei noi chimii care a produs noi molecule. Astfel, încă din anii 1960, se vorbeşte despre « designer drugs » pentru a desemna derivaţii amfetaminici de tipul feniletilaminei. Termenul de designers-drugs ar putea fi tradus prin drogul care corespunde unui scop precis, unei senzaţii căutate în mod special. Aşa au apărut smart-drogurile, produse pentru a potenţa funcţiile intelectuale, fizice sau sexuale.

Existenţa pe piaţă a tuturor acestor noi substanţe reprezintă un fenomen care nu pare să cedeze prea curând, deoarece, în fiecare zi, noi substanţe sunt inventate sau descoperite. În acest context, se observă că apar din ce în ce mai multe droguri foarte puternice şi foarte periculoase pe măsură ce cercetările avansează.  

Flakka este un nou drog de sinteză, cu proprietăţi halucinogene puternice. El este recunoscut pentru stările delirante foarte puternice pe care le provoacă, situându-se între ecstazy (MDMA) şi metamfetamine.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră