Directorul OMS: ”Vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global”

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Directorul OMS: ”Vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global”

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), şi-a exprimat îngrijorarea, miercuri seară, în legătură cu răspândirea rapidă pe plan mondial a noului coronavirus şi creşterea rapidă a numărului de decese.

"În ultimele cinci săptămâni a existat o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi, iar în ultima săptămână numărul deceselor aproape s-a dublat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cursul unei videoconferinţe de presă desfăşurate în Geneva, Elveția.

"În următoarele câteva zile, vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global", a atras atenţia directorul general al OMS, potrivit Reuters.

În România au fost confirmate, până acum, 2738 de infecții cu coronavirus. 252 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

În total, în România au murit 94 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră