Mulţi copii în vârstă de şapte ani au pierdut un an de viaţă stând la televizor

17 Sep 2015
Mulţi copii în vârstă de şapte ani au pierdut un an de viaţă stând la televizor
 Depedenţa părinţilor de telefonul mobil se poate transmite copiilor, având un impact negativ asupra sănătăţii mintale şi performanţelor şcolare. Potrivit experţilor, părinţii ar trebui să dea şi de această dată un exemplu bun copiilor, evitând să stea tot timpul cu telefonul mobil la ureche, în discuţii interminabile. Doctorul Aric Sigman, specialist în educaţia şi sănătatea copiilor, a prezentat un raport privitor la impactul negativ al dependenţei de ecrane asupra vieţii de familie şi asupra sănătăţii copiilor la o conferinţă dedicată sănătăţii familiei din Marea Britanie, scrie site-ul Doctissimo sante.

Specialiştii participanţi la acest eveniment reamintesc că datele sunt îngrijorătoare: înainte de vârsta de 7 ani, mulţi copii au stat la televizorul echivalentul unui an.

Durata de folosire a internetului de către tinerii între 16 şi 24 de ani s-a triplat în ultimul deceniu. În prezent, tinerii alocă mai mult timp internetului decât somnului. Mai mult, precedentele studii au arătat că tinerii care stau multe ore la rând pe reţele de socializare sunt mai expuşi riscului de depresie, comparativ cu tinerii care nu au acest obicei atât de pregnant.

Potrivit doctorului Aric Sigman, este responsabilitatea cadrelor didactice de a-i avertiza pe părinţi să-şi modifice chiar ei obiceiurile pentru a deveni modele corecte pentru copiii lor.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră