Covid-19 nu a avut niciun impact sesizabil asupra mortalității generale din România în luna martie

11 Mai 2020 | scris de A.V.
Covid-19 nu a avut niciun impact sesizabil asupra mortalității generale din România în luna martie

Covid-19 nu a avut un impact statistic sesizabil asupra mortalității din România în luna martie, când au fost raportate primele decese asociate cu infecția cu coronavirus, scrie 360medical.ro.

Astfel, datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS) privind mișcarea naturală a populației din februarie și martie arată că numărul de decese a scăzut în România în primele luni ale acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, în luna martie, în România s-au înregistrat 22.591 decese, în scădere cu 298 (sau 1,3%) față de numărul de decese din martie 2019 (22.889).

În 22 martie s-au raportat primele decese în România asociate cu Covid-19, iar până la finalul lunii martie s-au înregistrat 82 de decese ale unor pacienți testați pozitiv cu infecție cu coronavirusul SARS-CoV-2. Totuși, cei mai mulți dintre cei decedați aveau alte afecțiuni preexistente, unele în stadiu avansat.

În primul trimestru din acest an, numărul de decese din România a scăzut cu 4.193 față de aceeași perioadă din 2019, până la 67.642.

În mai multe state din vestul Europei, unde pandemia de coronavirus a avut un impact mai timpuriu și mai sever, statisticile oficiale au sugerat o supramortalitate asociată cu Covid-19 în luna martie.

Potrivit calculelor publicației Financial Times, numărul real de victime provocate de noul coronavirus ar putea fi mai mare cu 60% decât cel raportat oficial. Publicația a analizat statistici din 14 state, din care 11 din vestul Europei.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră