CORONAVIRUS. Italia își bate propriile recorduri la numărul de morți

27 Mar 2020 | scris de A.V.
CORONAVIRUS. Italia își bate propriile recorduri la numărul de morți Galerie foto (2)

Italia a anunţat vineri o creştere record de aproape 1.000 de morţi din cauza coronavirusului în 24 de ore, un bilanţ pe care nicio ţară din lume nu l-a atins până acum, conform datelor oficiale ale Protecţiei Civile, relatează AFP şi DPA.

Numărul total al deselor se ridică acum la 9.134, în creştere cu 969 faţă de bilanţul anunţat joi, ceea ce înseamnă că Italia a depăşit China şi este aproape la acelaşi nivel cu SUA la acest capitol.

Contagiunea a continuat totuşi să încetinească, înregistrându-se o creştere de 7,4% (plus 4.401 de noi contaminări) din total de cazuri pozitive (ajuns acum 86.498), cea mai scăzută rată de la începutul pandemiei în Italia în urmă cu peste o lună.

În Italia au fost confirmate în ultimele 24 de ore încă 5.909 persoane pozitive la coronavirus, dar mai grav este că a urcat și numărul persoanelor aflate în stare critică, la terapie intensivă: 3.732. 

Din totalul celor 86.498 de persoane diagnosticate cu Covid-19 în Italia, 10.950 s-au însănătoșit.

O altă statistică importantă este cea legată de numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus - 6.414. Vârsta lor medie este de 49 de ani și în 65 la sută dintre cazuri este vorba despre femei. Asta înseamnă că în jur de 9 la sută din totalul cazurilor de Covid-19 din Italia se înregistrează în rândul cadrelor medicale.

UPDATE

De două săptămâni, întreaga Italie e în carantină, iar acum încep să apară efectele economice și sociale. Nevoiți să stea acasă, unii oameni și-au cheltuit economiile, iar decretul care prevede miliarde de euro ce ar trebui să relanseze economia se lasă așteptat.

În aceste condiții, disperarea unora dintre italieni a atins cote înalte.

Ajutoare au fost promise pentru toți, dar până acum nu au apărut nici măcar formularele de înscriere și nici nu este foarte clar cine va primi și cine nu va primi bani de la Guvern.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră