Coronavirus în SUA: Compania Roche a primit aprobarea testelor de anticorpi COVID-19

03 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în SUA: Compania Roche a primit aprobarea testelor de anticorpi COVID-19

Roche Holding AG a primit în regim de urgență aprobarea FDA (Food and Drug Administration) testelor de anticorpi ce va permite verificarea nivelului de anticorpi a tuturor americanilor pentru a determina gradul de infectare cu noul coronavirus, precizează Reuters.

Guvernele, oamenii de afaceri și simpli cetțeni se luptă să efectueze aceste teste pentru a determina gradul de răspândire a pandemie și pentru a afla gradul de imunitate aceasta epermițând reîntoarcerea la muncă și repornia economiei mondiale.

Roche afirmase anterior că va pune la dispoziție testele de anticorpi până la începutul lunii mai și va reuși să mărească constant capacitatea de producție cu câteva zeci de milioane de teste pe lună.

Testul poartă denumirea Elecsys Anti-SARS-CoV-2 și are o acuratețe de 99,8% ce va permite determinarea nivelului de anticorpi ai oamenilor expuși la noul coronavirus.

Marea majoritate a statelor plănuiesc folosirea acestor teste pentru a obține mai multe informații despre COVID-19 și pentru a determina câți locuitori au dezvoltat imunitate chiar dacă au fost asimptomatici sau au manifestat simptome ușoare în urma infectării.

Directorul executiv al companiei Roche, Severin Schwan, a precizat că a respins câteva teste de coronavirus deoarece nu păreau credibile. Au fost prezentate spre aprobare peste 100 de astfel de teste.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră