Centrul orașului Bruxelles va deveni zonă pietonală și pentru bicicliști pentru cel puțin trei luni

02 Mai 2020 | scris de A.V.
Centrul orașului Bruxelles va deveni zonă pietonală și pentru bicicliști pentru cel puțin trei luni

Centrul oraşului Bruxelles, capitala Belgiei, va fi transformat în zonă pietonală şi de biciclişti pentru cel puţin trei luni, în timp ce autoturismele, tramvaiele şi autobuzele vor avea o limită de viteză de 20 de kilometri la oră, informează dpa, preluată de agerpres.ro.

Decizia coincide cu ridicarea parţială, începând din 4 mai, a restricţiilor de circulaţie impuse în Belgia din cauza pandemiei de coronavirus.

"Ne-am hotărât să profităm de ocazie", a declarat pentru dpa Wafaa Hammich, purtătoarea de cuvânt a primarului oraşului Bruxelles, Philippe Close.

În reţeaua rutieră din oraş, care include mare parte din centrul istoric al Bruxellesului, majoritatea străzilor şi trotuarelor sunt înguste. Conform noilor reguli, pietonii vor avea voie să circule pe partea carosabilă, ceea ce va face mai uşoară respectarea regulilor privind menţinerea distanţei sociale.

Totuşi, data exactă a intrării în vigoare a noului regim de trafic - prin care automobilele vor trebui să facă loc pietonilor şi bicicliştilor - nu a fost încă stabilită.

Decizia nu este îndreptată împotriva maşinilor, a declarat Hammich, care a explicat că, atunci când locuitorii capitalei belgiene vor începe să iasă din casă, în săptămânile ce vor urma, ei trebuie încurajaţi să facă acest lucru pe jos sau cu bicicleta.

Pregătirile finale sunt în proces de definitivare, a spus Hammich. Acestea includ instalarea de noi semne rutiere şi de semnale luminoase. Odată ce noile reguli vor intra în vigoare, toate semafoarele din centrul oraşului vor fi poziţionate permanent pe culoarea galbenă.

Noua abordare va fi evaluată la capătul a trei luni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră