Coreea de Sud a obținut rezultate promițătoare pentru un nou potențial tratament al coronavirusului

09 Iun 2020 | scris de A.V
Coreea de Sud a obținut rezultate promițătoare pentru un nou potențial tratament al coronavirusului

Compania farmaceutică din Coreea de Sud Daewoong a anunțat că un tratament antiparazitar, Niclosamide, a reușit să elimine noul coronavirus din plămânii animanelor în urma noilor teste efectuate, precizează Reuters.

Marile companii din industria pharma s-au aruncat într-o cursă contracronometru pentru a descoperi un tratament eficient în lupta cu noul coronavirus. Pandemia a izbucnit în luna decembrie a anului 2019 în regiunea Wuhan și a dus la infectarea a 7.136.366 de persoane, iar peste 406.000 de oameni au decedat în urma complicațiilor apărute.

Daewoong a raportat că medicamentul a dus la eliminarea completă a virusului din plămânii dihorilor și a inhibat inflamația dezvoltată. Studiul pe oameni ar urma să fie demarat în luna iulie.

Alte trei companii din lume testează Niclosamide ca un potențial tratament al coronavirusului, dar firma coreeană este singura care oferă o formă diferită a acestui medicament și el nu se administrează pe cale orală, au transmis oficialii reporterilor Reuters.

Daewoong a început testele pe animale de acum trei luni.

Până în acest moment, nu s-a putut depista un tratament eficient, iar mai multe medicamente se află în faza de testare pe oameni, dar niciunul nu a obținut rezultate relevante în evoluția bolii.

Ca urmare a anunțului companiei Daewoong Pharma, acțiunile de piață au urcat cu peste 48,2% în doar trei zile.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră