Seul închide din nou barurile și cluburile

09 Mai 2020 | scris de A.A.
Seul închide din nou barurile și cluburile

Toate barurile din Seul se vor închide din nou după o nouă creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus ce a fost cauzată de cluburile de noapte din capitala sud-coreeană, relatează CNN.

În cadrul unei conferințe de presă, primarul Seulului, Won-soon Park, a precizat că toate cluburile și barurile se vor închide din nou, imediat. Decizia vine după ce numărul de cazuri a crescut din nou într-un ritm accelerat. Noile cazuri ar avea legătură cu cluburile de noapte din Itaewon, un district faimos pentru viața de noapte.

Joi, un tânăr de 29 de ani in Seul, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul vizitase mai multe cluburi de noapte din district în noaptea de 1 mai și dimineața zilei de 2 mai, conform Centrului pentru prevenire bolilor coreean.

De atunci, alte 40 de persoane care au avut legătură cu tânărul au fost testate pozitiv. Dintre acestea, 27 sunt din Seul.

Coreea de Sud a instituit noi reguli pentru depistarea unui nou val de infectări, chiar dacă nu a impus o nouă carantinare la nivel național. La intrarea în barurile și cluburile de noapte, oamenii trebuie să își lase numărul de telefon și numele pentru a putea fi găsiți mai ușor, ulterior, și testați.

Conform declarațiilor lui Park, 1.946 de oameni au frecventat cele 3 cluburi în care a mers și tânărul infectat, dar au fost identificați doar 647 dintre aceștia.

Autoritățile nu exclud posibilitatea ca mai mulți oameni infectați să fi pretrecut în astfel de cluburi. Unii dintre cei declarați pozitiv nu au frecventat în aceeași noapte clubul cu bărbatul de 29 de ani

”Am depus eforturi considerabile, am făcut sacrificii imense pentru a limita răspândirea pandemiei. Acum ar trebui să permitem ca toate realizările noastre să se ducă pe apa sâmbetei din cauza neglijenței oamenilor?”, a adăugat Park.

Conform cifrelor oficiale ale Universității Johns Hopkins, Coreea de Sud a raportat peste 10.800 de cazuri pozitive  și doar 256 de decese.

Alte stiri din Externe

Ultima oră