Toţi copiii de la Spitalul Marie Curie, în stare mai bună

21 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Toţi copiii de la Spitalul Marie Curie, în stare mai bună

"Din fericire, avem vești bune. S-a pornit diureza la doi dintre ei, mai bine decât în zilele precedente. Dar toți sunt într-o stare mai bună. Rămâne un micuț în Terapie. Ne concentrăm asupra lui, ca și asupra tuturor. Dar vizibil sunt mai bine decât ieri", a spus ministrul, prezent la Spitalul ''Marie Curie'', conform agerpres.ro.

De asemenea, șeful Secției de Nefrologie, dr. Mihaela Bălgrădean, a anunțat că în cursul săptămânii următoare doi copii ar putea fi externați.

În Spitalul Marie Curie se afla internați în continuare 7 copii, dintre care un copil în secția de terapie intensivă, dializat peritoneal, a cărui stare de sănătate este staționară.Dintre cei 6 copii aflați în secția de nefrologie, 3 dintre aceștia sunt dializați peritoneal, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Toți copiii din secția de nefrologie primesc acum alimentație corespunzătoare vârstei pe cale orală, în cantități progresiv—crescătoare. De asemenea, față de ziua precedentă, diureza este net ameliorată la copiii din secția de nefrologie.

Atât alimentația naturală cât și diureza constituie parametri importanți în evoluția favorabilă a bolii.

În prezent, la nivel național, nu există semnalate cazuri noi de boala diareică acută severă.

Ministrul Sanatatii a mai spus duminica, la Pro Tv, ca in momentul finalizarii anchetelor in cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul "Marie Curie" se vor lua masurile care se impun, iar MS va face recomandari pentru schimbarea unor manageri.

"In acest moment sustinem inclusiv actiunea Corpului de control al Guvernului si, in momentul in care vom finaliza ancheta, cei care sunt responsabili vor raspunde pentru situatia aceasta. Pana in acest moment, noi am aplicat legea asa cum este ea. S-au aplicat sanctiunile prin amenzi. (...) In momentul in care vom avea finalizata ancheta Corpului de control si intreaga ancheta epidemiologica, atunci vom lua exact masurile care se vor impune sau le vom recomanda vizavi de schimbarea unor persoane. Asa cum va spuneam, in spitalele care nu tin de MS nu avem decat calitatea de a face recomandari vizavi de pastrarea sau inlaturarea unor manageri. Banuim ca in cursul saptamanii viitoare vom avea niste concluzii ale anchetei", a spus demnitarul.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră