La fiecare două minute, un brazilian face o intervenție de chirurgie estetică. N-o să ghicești niciodată de ce

01 Noi 2015
La fiecare două minute, un brazilian face o intervenție de chirurgie estetică. N-o să ghicești niciodată de ce
 Odinioară tabu în Brazilia pentru bărbați, chirurgia estetică face salturi enorme și, în prezent, un brazilian se operează la fiecare două minute, precizează Societatea braziliană de chirurgie plastică (SBCP), citată de AFP. În cinci ani (2009-2014), numărul intervențiilor de chirurgie plastică a  crescut de patru ori, de la 72.000 la 276.000 anual, o medie de 31 de operație pe oră, potrivit unui studiu al SBCP, publicat în cotidianul Estado de Sao Paolo, duminică.

Anul trecut, 712.902 intervenții de chirurgie estetică au fost efectuate atât la bărbați cât și la femei, în Brazilia, țară unde cultul corpului atinge obsesia și unde acest tip de chirurgie poate fi achitată cu credit. Brazilia este a doua țară, după SUA, din punctul de vedere al numărului operațiilor de chirurgie estetică.

Principalul montiv al modificării acestei atitudini îl reprezintă debarasarea de prejudecăți. În Brazilia, potrivit dr. Luiz Henrique Ishida, directorul SBCP, sunt 5.800 chirurgi esteticieni. Operațiile cele mai solicitate sunt de reducere a sânilor, din care 80% sunt la adolescenți, liposucție, operații la pleoape.

Majoritatea sunt persoane între 20 și 50 de ani. Dar directorul SBCP susține că un alt motiv al creșterii celor care fac operații estetice este și faptul că multe persoane mai în vârstă, active profesional, doresc astfel să-și păstreze locul de muncă, arătând bine. Sunt și pacienți de 70 de ani care se operează pentru că au o viață socială activă sau pentru a avea un aspect bun, comparabil cu cel al partenerilor de cuplu, mai tineri decât ei, explică directorul SBCP.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră