Cele șase semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

26 Sep 2020
Cele șase semne care îți arată că ai avut Covid-19. Vezi dacă și tu ai fost infectat

Există șase simptome simple care îți arată, chiar și în absența unui test Covid-19, că ai fost deja infectat cu noul coronavirus.

În lume există peste 31 de milioane de cazuri și aproape un milion de oameni au murit din cauza Covid-19.

Șansele ca oamenii pe care îi știm să fi fost deja infectați cu noul coronavirus sunt astfel destul de mari, scrie Yahoo.

Mulți se întreabă acum dacă acea gripă pe care au avut-o anul acesta a fost de fapt Covid-19, iar doctorul Leo Nissola arată acele semne tăcute care indică faptul că ai fost infectat cu noul coronavirus.

Doar un test de anticorpi ți-ar putea spune cu siguranță dacă ai avut Covid-19, chiar dacă nici acestea nu sunt 100% sigure, astfel încât te poți lua și după alte indicii pentru a vedea cum stai.

1. Ai fost bolnav

Dacă ai fost bolnav, cu simptome asemănătoare gripei sau cu un caz ciudat de diaree ori tuse inexplicabilă, este posibil să fi avut Covid-19. Testarea pe scară largă nu are același standard pentru toate statele și regiunile și mulți oameni au probleme cu accesul la testare.

2. Ai avut febră

Dacă ai avut o febră care nu a putut fi legată de alte cauze, este posibil să fi fost Covid-19. Există multe rapoarte care arată că persoanele cu noul coronavirus suferă de febră. Dacă nu ați fost testat pentru gripă sau covid, acesta trebuie să fie răspunsul.

3. Nu ai putut mirosi lucruri și ai pierdut simțul gustului

Peste 60% dintre persoanele cu Covid-19 au spus că și-au pierdut mirosul sau gustul, acesta fiind unul dintre simptomele infectării. Această pierdere a mirosului apare mai frecvent la Covid-19 decât la alte virusuri respiratorii, dar reține că și alte afecțiuni pot provoca aceleași simptome, cum ar fi alergiile. Un test de anticorpi Covid ar putea fi util.

4. Cineva pe care îl cunoști a avut Covid-19

Dacă cineva din casa ta a avut Covid, probabil că ai fost expus. Dacă ai întâlnit pe cineva infectat în parc sau într-o zonă în aer liber, ai fi putut, de asemenea, să fi contactat virusul. Este important ca, dacă ai fi în preajma unor persoane care erau cazuri confirmate, să avertizezi pe toată lumea cu care ați fost în contact că ați fost expus.

5. Copilul tău s-a îmbolnăvit

Copiii, în general, se îmbolnăvesc mai rar de Covid-19 în comparație cu adulții, dar pot fi totuși infectați cu noul coronavirus care cauzează boala. Și pot răspândi virusul persoanelor din jurul lor, chiar dacă nu prezintă niciun simptom. Centrele de Control și Prevenire a Bolilor și spitalele investighează o afecțiune medicală rară și gravă asociată cu Covid-19 la copii, numită Sindromul Inflamator Multisistem la Copii (MIS-C). Nu este încă clar ce declanșează MIS-C, dar dacă aveți copii care s-au îmbolnăvit în timpul acestei pandemii, este posibil să fiți expus la noul coronavirus.

6. Ai avut tuse

Dacă ai avut o tuse supărătoare timp de mai multe zile, care nu ar putea fi explicată prin alergii, ori prin expunere la polen sau fum, ar fi putut fi Covid-19. Există o mulțime de asemănări între răceala obișnuită, gripa și versiunea ușoară a noului coronavirus, iar testul gripal și testul Covid-19 joacă un rol important pentru a afla despre ce este vorba, în cazul în care aveți tuse.

În concluzie, în timp ce așteptăm vaccinul pentru Covid-19, faceți un vaccin antigripal chiar azi.

Și țineți-vă departe de Covid-19, purtați o mască, evitați aglomerația și spălați-vă cât mai des mâinile.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră