Ce le mai lipsea americanilor: o bacterie mâncătoare de creier

28 Sep 2020
Ce le mai lipsea americanilor: o bacterie mâncătoare de creier

Rezidenții din Lake Jackson, Texas, au fost avertizați de către autorități în legătură cu utilizarea apei de la robinet, după ce un microb „mâncător de creier” a fost găsit în rezerva publică de apă: testele confirmă prezența bacteriei Naegleria fowleri. Amiba poate cauza infecții ale creierului, care de obicei, sunt fatale.

Totuși, infecțiile sunt rare în Statele Unite, având înregistrate 34 decese în intervalul 2009-2018.

Oficialii din Lake Jackson au declarat că au început dezinfectarea rezervei publice de apa, dar nu sunt siguri de durata acestui proces.

Opt comunități din Texas au fost avertizate vineri să nu folosească apa pentru nimic altceva decât a trage apa. Avertismentul a fost însă ridicat sâmbătă peste tot, mai puțin în Lake Jackson, un oraș cu mai mult de 27.000 locuitori.

Autoritățile din Lake Jackson au spus mai târziu că oamenii puteau începe să folosească apa, cu condiția de a o fierbe înainte și de a lua și alte masuri, precum să își ferească nasul de contactul cu apa atunci când își făceau dus.

Oficialii orasului au avertizat că persoanele cu un sistem imunitar slăbit, copiii și bătrânii sunt ” deosebit de vulnerabili „.

Investigarea rezervelor de apa au început după ce un băiat de 6 ani a contractat microbul la începutul lunii și a murit, a declarat managerul orașului.

Naegleria fowleri e întâlnită în mod normal în apa curgătoare, peste tot in lume. De obicei oamenii se infestează atunci când apa contaminată intră în contact cu nasul, ajungând astfel la creier.

Centrul de Control și Prevenire a Bolilor a declarat că de obicei, oamenii se îmbolnăvesc atunci când merg la înot sau la scufundări in ” ape curgătoare calde” , unde sunt predispuși să înghită apa contaminată. Totuși, boala nu este transmisibilă.

Cei infectați cu Naegleria fowleri prezintă simptome precum febră, greață, vărsături, precum și gât înțepenit și dureri de cap. Majoritatea mor intr-o săptămână de la contractarea bacteriei.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră