Familia Netanyahu cere un avion privat pentru a călători în SUA

11 Sep 2020
Familia Netanyahu cere un avion privat pentru a călători în SUA

Primul ministrul israelian Benjamin Netanyahu și soția sa, Sara, spun că vor să ia un zbor separat către SUA, pentru a participa la semnarea Acordurilor cu EAU la Casa Albă, săptămâna viitoare.

Cuplul Netanyahu se teme de contractarea COVID-19 și, prin urmare, își vor organiza propriul zbor, relatează agenția Anima News.

Ceremonia de semnare a acordului de normalizare între Israel și Emiratele Arabe Unite urmează să aibă loc marți, 15 septembrie.

Delegația israeliană va călători la bordul unui zbor El Al.

Primul ministru israelian Binyamin Netanyahu și prințul moștenitor Mohamed bin Zayed din Emiratele Arabe Unite vor conduce delegațiile respective la ceremonie.

Premierul Netanyahu a confirmat că a acceptat o invitație la Casa Albă de a participa la eveniment. „Sunt mândru să mă îndrept spre Washington săptămâna viitoare, la invitația președintelui Trump și să iau parte la un eveniment istoric la Casa Albă, când Israelul semnează un tratat de pace cu Emiratele Arabe Unite.”

Acordul este al treilea de acest fel între Israel și un stat arab, în ​​urma acordurilor de pace cu Egiptul în 1979 și Iordania în 1994. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră