Cardul de sănătate este obligatoriu de azi

01 Sep 2015
Cardul de sănătate este obligatoriu de azi
 Cardul de sănătate este obligatoriu de la 1 septembrie. Va fi singurul instrument de decontare şi validare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate, pentru cei asiguraţi. 
Cardul nu este obligatoriu în cazul urgenţelor şi nici pentru copiii de până la 18 ani, scrie Rador
 
Cei care nu au intrat în posesia documentului până acum pot verifica dacă acesta a fost eliberat, pe pagina de internet a Casei de Sănătate. 
 
Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, explică de ce furnizorii de servicii medicale trebuie să verifice calitatea de asigurat a pacienţilor, pe site-ul instituţiei: „Întotdeauna furnizorii trebuie să verifice în baza Casei Naţionale, şi nu în baza proprie. Doar aşa vom putea să eliminăm neajunsurile sau inconvenientele pentru pacient, trimiţându-l de la furnizorul de servicii la casă, de la casă la furnizor sau la ANAF ş.a.m.d. Am discutat de puţină vreme cu ANAF tocmai a ne actualiza bazele foarte repede, în aşa fel încât să nu treacă nu ştiu cât timp de când un cetăţean nu a devenit asigurat şi să nu aibă card. La fel este valabil dacă nu mai plăteşte asigurări, după cele trei luni ai card, dar el nu este valid. Cardul este valid atâta timp cât plăteşti asigurări plus trei luni”.
 
Tot de astăzi casele de asigurări care au un număr mare de carduri neridicate au program prelungit în zilele de lucru  între orele 8:00 şi 20:00.
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră