Iniţiativă. O prezentare de la BBC a deschis un jurnal video pentru a vorbi lumii despre boala ei: cancerul la sân

12 Oct 2015
Iniţiativă. O prezentare de la BBC a deschis un jurnal video pentru a vorbi lumii despre boala ei: cancerul la sân
Jurnalistă şi prezentatoare la BBC, Victoria Derbyshire a aflat că are cancer la sân în iulie anul acesta. Medicii i-au făcut o mastectomie (ablaţia sânului) în luna septembrie. Pentru a vorbi despre boala ei, ea a decis, după această intervenţie chirurgicală, să înregistreze un jurnal video, cu scopul de a demistifica tratamentele acestei forme de cancer, relatează site-ul BBC. „Aşa cum mă vedeţi, sunt în rezerva mea din spital, am făcut, azi, o mastectomie şi mă simt bine, ceea ce nu-mi vine să cred”, povesteşte Victoria Derbyshire. Evident primele ei cuvinte, rostite după operaţie, au fost pentru copiii ei, apoi au fost cele adresate personalului medical.

 Cancerul, pur şi simplu o boală

 Experienţa cancerului este diferită, în funcţie de fiecare bolnav. Tocmai de aceea, jurnalista britanică a avut iniţiativă de a se adresa celor din jur online, să le povestească despre cum procedează medicii pentru a-i trata suferinţa. „Lucrul de care mi-a dat seama în ultimele săptămâni este că acestei boli nu i s-a dat statutul de „super-putere”. Dar ea este o simplă boală”, explică Victoria Derbyshire.

La ora actuală, cele mai frecvente cancere diagnosticate la ora actuală, la nivel global, sunt cele pulmonare, cu 1,8 milioanre de cazuri,în 2012 (13% din totalul cancerelor), şi cel mamar, cu 1,7 milioane cazuri, în acelaşi an, (11,9% din total), potrivit Centrului Internaţional pentru Cercetarea Cancerului. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră