Pierderea de masă musculară: O genă implicată

29 Sep 2015
Pierderea de masă musculară: O genă implicată
O echipă de cercetători canadieni au descoperit gena implicată în pierderea musculară. Această descoperire este o rază de speranţă pentru terapii care să prevină acest fenomen frecvent mai ales la pacienţii suferinzi de cancer. Astfel, jumătate dintre bolnavii de cancer prezintă pierderi musculare care le afectează profund calitatea vieţii.

„Am descoperit că gena USP 19 joacă un rol important în procesul acesta al pierderii de masă musculară”, spune doctorul Simon Wing, endocrinolog la Institutul de cercetări al Centrului Universitar McGill şi de la Univesitatea Alberta. Împreună cu echipa, dr. Simon Wing a inhibat această genă la rozătoare care prezentau nivele ridicate de cortizol. Acest hormon al stresului este eliberat în organism atunci când se află într-o situaţie traumatizantă, cum ar fi boala.

„Am observat că rozătoarele cu gena USP19 anihilată pierd din masa musculară într-un ritm lent. Cu alte cuvinte, inhibarea acestei gene poate proteja contra pierderii de masă musculară.
Potrivit autorilor acestui studiu, pierderea de masă musculară este între 60% şi 80% în cancerele avansate, adesea, acesta fiind un semn al decesului precoce. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră