Mai mult de 11 aluniţe pe braţul drept, semn că ar putea fi aproape un cancer al pielii

19 Oct 2015
Mai mult de 11 aluniţe pe braţul drept, semn că ar putea fi aproape un cancer al pielii
A avea mai mult de 11 aluniţe pe braţul drept este semnul unui risc ridicat de cancer al pielii, avertizează un studiu riguros realizat la King's College din Londra.

Cercetătorii britanici de la King's College au publicat recent rezultatele unui studiu care a avut ca obiectiv facilitarea modului de detectare şi prevenire a cancerelor de piele. The Guardian explică pe site-ul lui că experţii britanici au găsit un mijloc simplu şi rapid pentru a determina dacă un pacient este în pericol de face melanom: numărul aluniţelor pe braţul drept.

The independent, interesat de acest subiect, notează că „persoanele care au mai mult de şapte aluniţe pe braţul drept au un risc de nouă ori mai mare de a avea mai mult de 50 de aluniţe pe tot corpul şi, deci, de a face cancer al pielii".

De asemenea, riscul este mai mare pentru persoanele care au mai mult de 11 aluniţe pe braţul drept, acesta fiind semnalul că deja s-a depăşit pragul de o sută de aluniţe pe tot corpul.

Rezultatele ar putea avea un impact semnificativ asupra preveniri şi detectării precoce a bolii, explică pe site Simone Ribero, unul dintre autorii studiului, permiţând medicilor generalişti să estimeze mai bine şi mai rapid numărul total al aluniţelor.

Aceasta înseamnă că noi toţi trebuie să fim atenţi la propriile noastre aluniţe. Adică, să consultăm medicul specialist imediat ce am constatat că a crescut numărul aluniţelor, că una dintre ele şi-a modificat culoarea, dimensiunea, conturul.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră