Senzaţional! N-a mai făcut duş de 12 ani pentru că se spală cu bacterii bune

12 Sep 2015
Senzaţional! N-a mai făcut duş de 12 ani pentru că se spală cu bacterii bune
Un inginer chimist din SUA nu a mai făcut duş de 12 ani pentru că se spală cu un spray cu bacterii bune, inventat chiar de el.   Dave Witlock este inginer chimist, cu diplomă obţinută la MIT Boston. Până aici totul e în regulă. Dar el nu a mai făcut un duş în ultimii 12 ani şi totuşi nu este murdar, deoarece pentru igiena corporală el foloseşte bacteriile. Este declaraţia lui pentru CBS Boston, relatează site-ul 20 Minutes.

Spray cu bacterii bune

Chimistul a pus la punct un spray care, potrivit propriilor lui afirmaţii, poate înlocui duşul. « N-am mai făcut un duş de peste 12 ani. Nimeni nu a făcut teste clinice persoanelor care fac zilnic duş. Şi atunci pe ce ne bazăm când spunem că asta este o practică sănătoasă ?», se întreabă Dave Witlock la CBS 4.

Dave Witlock a creat societatea AOBiome, care produce spray-uri pe bază de bacterii vii, care nu mai sunt pe pielea noastră din cauza stilului de viaţă modern. Primul cobay al acestui produs este însuşi Witlock care-l foloseşte de peste 12 ani.

 Confundăm termenul curat cu steril

“Am ajuns să confundăm curat cu steril. Am eliminat murdăria din viaţa noastră », spune Jasmina Aganovic, directorul general al produselor de consum la societatea AOBiome. « Cei care folosesc produsele noastre au remarcat că acest spray permite reducerea utilizării şi chiar eliminarea deodorantului sau a unor creme hidratante », spune Jasmina Aganovic, ce-i drept fără a preciza dacă ea a înlocuit duşul cu spray-ul.

Botezat « Mother Dirt », produsul trebuie aplicat de două ori pe zi, nu are miros şi oferă o senzaţie asemănătoare celei pe care ne-o dă apa. Şi încă un amănunt esenţial: duşul cu acest spray costă … 49 de dolari (43 de euro). Mai lăsaţi la preţ, domnule inginer, că parcă mai bună este apa … de ploaie ! 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră