Autoritățile chineze au emis o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

06 Iul 2020
Autoritățile chineze au emis o alertă sanitară pentru ciuma bubonică

Autoritățile chineze au emis o alertă de nivel 3 cu privire la ciuma bubonică după apariția unui caz în Mongolia Interioară, o regiune autonomă din Republica Populară Chineză, scrie BBC. Alerta de nivel 3 interzice vânzarea și consumul de animale care ar putea transmite ciuma. 

Cazul a fost semnalat în orașul Bayannur, fiind vorba de un cioban care, în prezent, este plasat în carantină, iar starea lui de sănătate este stabilă. Încă nu este clar cum a contractat boala.

Cazurile de ciuma bubonică se întâlnesc frecvent la nivel mondial. Madagascar a înregistrat peste de 300 de cazuri în timpul unui focar în 2017. În luna mai a anului trecut, două persoane din Mongolia au murit din cauza ciumei, pe care au contractat-o ​​după ce au mâncat carnea crudă a unei marmote.

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății din Ulaanbaatar, capitala Mongoliei, a declarat pentru BBC că rinichii și carnea crudă de marmotă sunt considerate de localnici un remediu foarte eficient.

În ciuda acestor cazuri, este puțin probabil să ne confruntăm cu o nouă epidemie, a declarat un medic infecționist din cadrul centrului medical Stanford. 

„Spre deosebire de secolul al XIV-lea, acum știm cum se transmite această boală”, a spus medicul Shanti Kappagoda. „Știm cum să prevenim apariția acestei boli. De asemenea, putem trata pacienții cu antibiotice eficiente”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră