Atenție părinți! Nu comiteți aceste trei greșeli grave când hrăniţi copiii

25 Oct 2015
Atenție părinți! Nu comiteți aceste trei greșeli grave când hrăniţi copiii
Experții în alimentație din Germania avertizează că mulți părinți adoptă o atitudine greșită când vine vorba despre alimentația copiilor lor.   

“Tocmai părinții care își propun să facă totul corect în materie de educație, alimentație și sănătatea copiilor lor comit cel mai frecvent trei greșeli majore. Principalii vizați sunt părinții intelectuali, care doresc să fie foarte bine informați și să acționeze mereu ca la carte”, notează revista Focus.

1.  Sucurile de fructe

La toate curusurile de alimentație corectă pentru copiii de 1-3 ani, părinții citesc că odraslele lor trebuie să consume cel puțin 600 de ml de apă sau ceai neîndulcit în fiecare zi. Unele cursuri recomandă chiar  900 de ml.

Părinții devin foarte nesiguri când micuții lor nu consumă cantitatea recomandată, unii nici pe departe. Realitatea este că puțini copii consumă o așa cantitate de apă de bunăvoie.

Soluția adoptată de părinți este să îndulcească apa cu un concentrat de fructe. Evident că nu se respectă proporția de  trei-sferturi apă și un sfert concentrat.

Copiii ajung să consume zilnic, toată ziua din sticluța lor această băutură și efectiv își distrug dinții, din cauza conținutului ridicat de aciditate, care erodează smalțul dinților, susține profesorul Christian Splieth, de la Universitatea Greifswald.

2. Prea multe fructe


Părinții rețin repede că trebuie să le administreze copiilor multe fructe, fiindcă au nevoie de vitamine pentru dezvoltare. Este corect, doar că părinții de obicei exagerează cu conținutul de mere, mandarine, portocale, dar mai ales banane.

“Bananele conțin aproape 12% zahăr, merele doar șase. Nu există zahăr sănătos pentru dinţi. Un consum ridicat de fructe provoacă la fel de multe carii ca și ciocolata”, consideră Splieth.

3. Pasta de dinți fără fluoride


Părinții care citesc mult au aflat că fluorul este otravă și nu trebuie administrat copiilor. De aceea le cumpără pentru spălatul pe dinți pastă fără fluoride.

“Fluoridele sunt elemente importante, care în cantități mici nu au nici o repercusiune negativă asupra sănătății. Din contră, ele sunt foarte importante pentru dinții copiilor. Cine renunță la fluoride sporește drastic riscul de carii în rândul copiilor”, a încheiat expertul german. (I.D)

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră