Un amnezic a aflat cine este cu ajutorul propriului ADN

19 Sep 2015
Un amnezic a aflat cine este cu ajutorul propriului ADN
Un bărbat amnezic, din SUA, a reuşit, după 11 ani, să-şi regăsească identitatea cu ajutorului propriului ADN, relevă site-ul Newser, scrie Le Point.  

O poveste cu final fericit

Povestea acestui bărbat începe la 31 august 2004. Atunci, un poliţist din Richomond Hill, Georgia, a găsit un bărbat dormind lângă pubelele unui fast-food. Corpul lui era acoperit de răni, subliniază raportul poliţiei. Pe jumătate conştient, bărbatul a fost dus la spital. Acolo, diagnosticul a fost implacabil: amnezie retrogradă. « El nu ştia care îi este numele de familie, oraşul unde s-a născut sau ce ocupaţie are. Nu era capabil să-şi amintească nici un nume al vreunui membru de familie », scrie site-ul american.

Din nefericire pentru el, amprentele lui nu au fost înregistrate niciodată, ceea ce a complicat şi mai mult căutările poliţiştilor. Bărbatul era condamnat să trăiască fără identitate. Totuşi, autorităţile au decis să-l numească Benjamin Kyle, tocmai pentru a facilita demersurile de ajutorare a bărbatului amnezic.

 Doi ani şi jumătate de cercetări

Iată că, după 11 ani, specialistul în genetică Cece Moore a aflat de drama acestui bărbat şi a decis să-l ajute să-şi recupereze identitatea, cu ajutorul ADN-ul lui. « Bazându-se pe ceea ce Kyle îşi amintea, data de naştere, statul de origine, religia familiei, o echipă a comparat ADN-ul lui cu cele din bazele de date, timp de doi ani şi jumătate. Aşa au descoperit familia lui Kyle », explică site-ul Newser. Şi metoda a dat roade : bărbatul şi-a recuperat identitatea. Pe facebook, Benjamin Kyle îşi exprimă bucuria : « Identitatea mea a fost descoperită » şi « nu mai speram că această zi va sosi ».

Bărbatul a părăsit Indiana în 1976. De atunci nimeni nu l-a mai revăzut. Din fericire pentru el, familia este în viaţă. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră