Alimentul-minune care îi ajută pe studenţi în sesiune

25 Mai 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Alimentul-minune care îi ajută pe studenţi în sesiune

Se apropie cea mai stresantă perioadă pentru studenţi, sesiunea, iar aceştia trebuie să ia atitudine pentru a trece cu bine şi peste acest hop. Nu degeaba i se mai spune şi "stresiune"! Pentru a-şi creşte puterea de concentrare, mulţi tineri folosesc în abundenţă energizante sau cafea, produse contraindicate de medici, deoarece elimină artificial oboseala, însă nu cresc şi puterea de concentrare sau de memorare.

Specialiştii consideră că alimentul cel mai indicat pentru a stimularea sistemului nervos şi pentru eliminarea stresului acumulat, este lăptişorul de matcă. Pe lângă aceste proprietăţi, lăptişorul de matcă contribuie la îmbunătăţirea memoriei, creşte capacitatea de concentrare şi asimulare a informaţiei şi elimină stările de somnolenţă, care pot apărea atunci când învăţăm asiduu.

Îmbunătăţeşte memoria

Lăptișorul de matcă pur este un excelent stimulent în procesul de învăţare. Prin prezenţa anumitor oligoelemente esenţiale (fosfor, magneziu), a vitaminelor B1, B2, B6, a aminoacizilor (fenilanalină, triptofan), lăptişorul de matcă pur s-a dovedit a fi util pentru îmbunătăţirea memoriei şi creşterea randamentului intelectual.

Creşte capacitatea de concentrare şi asimilare a informaţiei

Lăptișorul de matcă pur este singura sursă naturală de acetilcolină, un neurotransmițător foarte important, esenţial în transmiterea influxului nervos. 

Stimulează sistemul nervos

S-a dovedit ştiinţific că lăptișorul de matcă pur joacă un rol esenţial în dezvoltarea şi buna funcţionare a sistemului nostru nervos, refăcând sinapsele şi celulele nervoase, căci, pe langă vitamine, minerale, enzime şi aminoacizi, acest aliment-minune ne furnizează şi acidul 10-HDA, esenţial pentru dezvoltarea neuronală şi pentru stimularea sistemului imunitar.

Elimină stresul şi insomnia

Lăptișorul de matcă pur poate elimina stresul, deoarece conţine niacină şi piridoxină, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau nici un fel de dependenţă. Consumatorii de lăptișor de matcă pur suferind de depresie sau stres, au relatat că au experimentat destul de rapid o senzaţie puternică de bunăstare generală, prin creşterea rezistenţei la oboseală, amplificarea performanţelor intelectuale, precum şi prin instalarea unei stări mentale mult îmbunătăţite, scrie Plus Communication.

Modul de administrare al lăptişorului de matcă pur

Pentru beneficii maxime, se recomandă consumul în cure de 6 săptămâni. Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă. Doza recomandată este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi. Lăptişorul de matcă se păstrează la frigider, la temperaturi cuprinse între 2ºC și 6ºC.

Se poate consuma şi omogenizat în miere 2% (ex: 10g lăptișor de matcă pur combinat cu 500g miere crudă). În acest caz, doza recomandată este de 1-2 lingurițe/zi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră