Alimente responsabile de cancer, consumate zi de zi de români. Pericolul din farfurie sau din pahar!

21 Oct 2015
Alimente responsabile de cancer, consumate zi de zi de români. Pericolul din farfurie sau din pahar!
Zahărul rafinat se află pe “lista neagră” a specialiștilor în nutriție care atrag atenţia asupra pericolelor alimentare care ne pândesc la tot pasul. Prin urmare, zahărul rafinat, făina albă, sărurile nitrice, uleiul rafinat, aditivii alimentari, organismele modificate genetic (OMG) provoacă afecţiuni devastatoare. Prof. dr. Pavel Chirilă a atras atenţia în cadrul unei dezbateri organizate de Clinica FitoPlus că este necesară atenţie sporită în consumul acestora deoarece provoacă fie afecțiuni precum hepatita cronică, fie cancer de diferite tipuri, alergii sau boli autoimune. “Sărurile nitrice se combină cu aminele din carne și produce nitrozamină. Aceasta a provocat șobolanilor (supuși testelor) cancer. În 14 zile, animalele dezvoltă tumoare canceroasă. Persoanele care consumă mezeluri riscă această boală. (...) Până acum trei ani, legea permitea 100 mg/kg, dar s-a dat dezlegare pentru 300 mg/kg”, a explicat prof. dr. Pavel Chirilă.

Un alt pericol alimentar adus în atenţie de medicul Chirilă este benzoatul de sodiu utilizat în România la conservarea băuturilor răcoritoare, la nivel european fiind utilizat sorbat de potasiu, un produs care nu este cancerigen.

Sarea iodată “poartă”, la rându-i, responsabilitatea a numeroase probleme medicale. “În anul 2000, când a apărut legea care a impus sarea iodată, am avertizat că va crește numărul de cazuri tiroidiene și cancerele de tiroidă s-au dublat, boala Basedow a crescut în incidență de 5,6 ori, alergia la iod a crescut de vreo trei ori, iar hipotiroidia nu a fost influențată deloc, deși aceasta trebuia eradicată. Este normal să se întâmple așa, pentru că numai 1% din hipotiroidie este cauzată de lipsa iodului”, a explicat dr. Pavel Chirilă.

Pe lista produselor care conduc la boli grave se află și organismele modificate genetic, o adevărată “otravă”.

Pe e altă parte, specialiştii prezenţi au atras atenţia asupra multor pericole alimentare între care se află cel puțin 27 de îndulcitori mascați în diferite forme sau mierea contrafăcută, amestecată cu sirop de zahăr.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră