Risc major de accident vascular cerebral la salariaţii care muncesc peste 55 de ore pe săptămână

31 Aug 2015
Risc major de accident vascular cerebral la salariaţii care muncesc peste 55 de ore pe săptămână
Riscul de accident vascular cerebral creşte considerabil în cazul anagajaţilor care muncesc mai mult de 55 de ore pe săptămână, potrivit unui studiu publicat în revista The Lancet. La acest studiu au participat 600.000 de voluntari din SUA, Australia şi Europa. Comparativ cu o persoană care munceşte între 35 şi 40 de ore săptămânal, cele care fac ore suplimentare, ajungând la 55 de ore, prezintă un risc cu 13% mai mare de a se îmbolnăvi. Studiul din The Lancet, realizat de cercetătorii britanici, avertizează că angajaţii care muncesc peste 55 de ore săptămânal sunt expuşi mai ales unui risc de peste 33% de AVC.

După cum se ştie AVC-ul are consecinţe severe asupra pacienţilor, deoarece 75% dintre aceştia rămân cu sechele ireversibile, fiindu-le aproape imposibil să recupereze în integralitate facultăţile cerebrale.

În cazul unui AVC, pentru a mări şansele de supravieţuire importantă este identificarea primelor simptome pentru a se interveni rapid. Printre semnele care pot să anunţe apropierea unui AVC sunt paralizia bruscă a unui picior, a unui braţ, a unei părţi a feţei, dificultăţile de vorbire, pierderea echilibrului, durerile de cap neobişnuite, tulburările de vedere etc.

Potrivit acestui studiu, în Europa, populaţia turcă este cea mai expusă acestui risc. În Turcia, populaţia activă lucrează, în medie, 50 de ore pe săptămână.

Autorii studiului estimează că stresul provocat de numărul mare de ore de lucru peste program reprezintă una dintre principalele cauze ale AVC-ului. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră