Tăriceanu către Iohannis: S-a coborât Duhul sfânt şi ne dă nouă, păcătoşilor, sfaturi... Reacţia Cotroceniului

28 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu către Iohannis: S-a coborât Duhul sfânt şi ne dă nouă, păcătoşilor, sfaturi... Reacţia Cotroceniului

Preşedintele Senatului, Călin PopescuTăriceanu, l-a criticat joi pe şeful statului, acuzându-l că sapă la temelia Guvernului şi a majorităţii parlamentare şi că ”patronează sistemul corupt de putere din România”.

”Am o revelaţie că printre noi s-a coborât Duhul sfânt şi care ne dă nouă sfaturi, păcătoşilor. Noi, păcătoşii, suntem oamenii politici şi Duhul sfânt ne dă sfaturi. Cred că preşedintele uită că este la fel de om politic ca şi noi toţi. Al doilea lucru pe care îl uită este că funcţionează în dreptul fiecăruia, şi în dreptul domniei sale, prezumţia de nevinovăţie de care s-a bucurat când a fost ales preşedinte al României”, a afirmat Tăriceanu, conform news.ro.

El a mai spus că nu crede că în condiţiile actuale mai este posibilă o colaborare cu preşedintele Iohannis, ”care nu urmăreşte decât destabilizarea instituţiilor democratic alese, a Guvernului, a majorităţii”.

În replică, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei spune că şeful statului își dorește ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru România. "Domnule Tăriceanu, da, adevărul doare, dar acest lucru nu este un motiv să folosiți un limbaj licențios, să jigniți și să spuneți în spațiul public lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea", a declarat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi, conform agerpres.ro.

Ea a precizat că președintele Klaus Iohannis reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului.

"Președintele respectă pe deplin rezultatul votului care a condus la constituirea actualei majorități și își dorește ca Guvernul să aibă rezultate bune pentru România. Președintele consideră că o legiferare transparentă de tip european este fundamentală pentru întărirea statului de drept și consolidarea parcursului democratic al României", a adăugat Dobrovolschi.

Alte stiri din Politic

Ultima oră