Tăriceanu cere verificarea dosarelor SIPA: „Date compromiţătoare la adresa unor magistraţi cu care aceştia ar putea să fie şantajaţi (...)“

15 Mai 2017 | scris de Jeanina Nastase
Tăriceanu cere verificarea dosarelor SIPA: „Date compromiţătoare la adresa unor magistraţi cu care aceştia ar putea să fie şantajaţi (...)“

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu spune că Ministerul Justiţiei ar trebui să facă o comisie care să verifice ce conţin dosarele SIPA şi să stabilească dacă sunt magistraţi care ar putea fi şantajaţi.

„Cred că accesul la aceste arhive e reglementat. Cei care solicită documente, nu o fac verbal şi se poate vedea dacă aceste arhive au fost accesate în anumite momente sau nu. Cel mai potrivit lucru ar fi că la ministerul Justiţiei se poate hotărî înfiinţarea unei comisii de anchetă pe acest subiect şi să vedem ce conţin aceste arhive pentru că ar putea să conţină date compromiţătoare la adresa unor magistraţi cu care aceştia ar putea să fie şantajaţi. Dacă vorbim de o independenţă autentică a magistraţilor, nu putem să fim convinşi că acest lucru se realizează în practică atâta timp cât există un risc de genul celui pe care l-am enunţat ca ei să fie şantajaţi cu informaţii care au fost eventual sustrase din arhive”, a declarat luni Călin Popescu Tăriceanu.

Jurnalistul Dan Andronic susţine, într-un articol evz.ro, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, comisie formată din judecătorul Cristi Danileţ şi procurorul DNA Paul Dumitriu. În replică, judecătorul Cristi Danileţ spune că nu a modificat, copiat sau divulgat informaţii din arhiva SIPA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră