Mircea Diaconu și-a anunțat intenția de a candida la Președinție

25 Aug 2019
Mircea Diaconu și-a anunțat intenția de a candida la Președinție

Mircea Diaconu a spus că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale și că vrea să discute „cu toată lumea” pentru sprijin. „Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil”, a precizat Mircea Diaconu, relatează Digi24.ro.

„Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simt că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că și pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014, am cerut același gen de sprijin care a venit de la cetățeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetățenească”, a anunțat Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu a mai spus că nu „îl recomandă nimica” pentru că este „banal”.

Mircea Diaconu, fost actor, fost europarlamentar, urma să anunțe duminică intenția de a candida la alegerile prezidențiale. 

El va fi candidatul la președinție al alianței ALDE-Pro România, după cum au afirmat sâmbătă pentru DCNews surse de înalt nivel din ambele partide. 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu care și-a anunțat dorința de a candida, intrând în conflict cu PSD, a renunțat la candidatură. 

Luni la ora 16:00, ALDE va intra în ședință pentru a vota oficial candidatul la președinție și pentru a vota ieșirea de la guvernare. La ședința de mâine nu se așteaptă surprize din partea liderilor ALDE.  Părăsirea guvernării ar urma să se producă efectiv marți sau miercuri, mai scrie DCNews.

Alte stiri din Politic

Ultima oră