USR+PLUS candidează la europarlamentare, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

09 Mar 2019
USR+PLUS candidează la europarlamentare, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Alianța USR-PLUS va candida la alegerile europarlamentare. Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au votat în favoarea Alianţei 2020 USR-PLUS, a anunţat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, în pagina sa de Facebook.

ICCJ a acceptat contestaţia celor două partide, decizia Biroului Electoral Central (BEC) fiind astfel anulată. Decizia pronunţată vineri seară de ICCJ este definitivă.

Biroul Electoral Central a publicat joi decizia prin care a respins protocolul de constituire a alianţei electorale 'Alianţa 2020 USR PLUS', motivul invocat fiind acela că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au calitatea de reprezentanţi ai USR şi, respectiv, PLUS.

“Admite contestaţia formulată de contestatorii Uniunea Salvaţi România, Partidul Libertate, Unitate şi Solidaritate şi Alianţa 2020 USR PLUS. Anulează Decizia nr. 3D/07.03.2019 emisă de Biroul Electoral Central. Admite protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 08 martie 2019”, se arată în decizia instanţei dată vineri.

Alianţa 2020 USR PLUS a depus, vineri, contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma deciziei Biroului Electoral Central de a respinge înscrierea alianţei.

'Am depus astăzi contestaţie la ÎCCJ şi avem încredere că nu li se va lua românilor dreptul de a vota Alianţa 2020 USR PLUS pe 26 mai. Decizia ÎCCJ va juca un rol fundamental în viitorul democraţiei din România. Dincolo de orice tehnicalităţi şi hibe din lege, noi mergem mai departe cu încrederea că acesta este doar un hop în calea victoriei noastre. Continuăm să luptăm', a declarat preşedintele USR, Dan Barna, citat într-un comunicat de presă.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră