Deputatul cu mitraliera s-a autosuspendat din PSD

20 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Deputatul cu mitraliera s-a autosuspendat din PSD

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu îşi pune cenuşă în cap după declaraţiile conform cărora că va trage cu arma din dotare în mulţimea care-l supără şi anunţă că se va autosuspenda din partid pe o perioadă de 6 luni, continuând însă să voteze alături de parlamentarii social-democraţi.

"Trebuie să recunosc public, însă, că unele dintre declarațiile mele au fost pe alocuri total nepotrivite, uneori chiar și neinspirate, dar acestea au fost făcute în urma unor provocări venite din partea a doi jurnaliști de la un cotidian central. De altfel, îmi asum vina de a fi discutat personal cu aceștia în loc să fi apelat la Biroul de presă al partidului pentru a intermedia interviul, și prin urmare, m-am trezit în mijlocul unui scandal care poate aduce atingere imaginii PSD", afirmă Rădulescu, luni, într-un comunicat.

El se miră, totuşi, cum după declaraţiile sale din interviul acordat ziarului Adevărul, procurorii ÎCCJ au deschis imediat un dosar in rem pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, în timp ce, în cazul altor ameninţări la adresa unor miniştri sau Curţii Constituţionale, nu s-a autosesizat niciun procuror.

Ca urmare a indiferenţei procurorilor faţă de amenințările la adresa sa sau a colegilor din Guvern, deputatul spune că a decis să depună personal plângeri penale nominale împotriva celor care l-au amenințat pe el și pe membrii familiei sale.

"Concluzionând, pentru a nu atrage și partidul în această sarabandă, am hotărât ca, în conformitate cu articolul 29 din Statutul PSD, să mă autosuspend pe o perioadă de minim șase luni din partidul meu de suflet, în ideea de a-i proteja atât imaginea, dar și pe cea a colegilor mei(...) Nu îmi voi trăda colegii din grupul parlamentar social-democrat, pentru că fiecare vot al nostru în Parlament este important și pentru PSD și pentru Guvernul pe care îl susținem. După clarificarea problemelor, menționate mai sus, voi anunța, în termenul statutar, partidul referitor la decizia mea viitoare", conchide Cătălin Rădulescu.

"E decizia dânsului, o respectăm. Nu e o decizie care mă privește pe mine ca lider de grup. Eu am luat act și deci dânsul nu va mai participa la ședințele de grup pe această perioadă de autosuspendare. Când își retrage autosuspendarea, presupun că o să vorbim", a comentat liderul deputaţilor PSD, Marcel Ciolacu, anunţul lui Rădulescu .

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră