Daniel Constantin, exclus din ALDE. Ultimatum pentru susţinătorii săi

27 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Daniel Constantin, exclus din ALDE. Ultimatum pentru susţinătorii săi

Membrii Biroului Executiv al ALDE au decis joi excluderea din partid a fostului copreşedinte Daniel Constantin. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a cerut celor care au semnat, alături de Daniel Constantin, acţiunile în justiţie împotriva partidului să le retragă până săptămâna viitoare.

A existat popunerea ca Biroul Politic Executiv să ceară Delegaţiei Permanente excluderea domnului Daniel Constantin pentru acţiunile în justiţie îndreptate împotriva partidului şi pentru declaraţiile publice făcute. S-a votat această propunere. Eu nu am votat. Colegii mei au votat şi această propunere va fi înaintată Delegaţiei Permanente, care va avea loc săptămâna viitoare, joi”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, conform mediafax.ro.

El a mai spus că propunerea BPEx al ALDE de a propune excluderea lui Daniel Constantin nu îl bucură, însă, vrea să îi avertizeze pe toţi că nici el şi nici colegii săi nu sunt dispuşi „să încaseze toate prostiile” care sunt spuse la adresa lor.

Acum două săptămâni, Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Daniel Constantin şi a apropiaţilor săi privind componenţa şi decizia din martie a Delegaţiei Permanente a ALDE de a convoca un Congres extraordinar, apoi unul ordinar, în 21-22 aprilie, în cadrul căruia să fie aleasă noua conducere a formaţiunii 

Ulterior, Daniel Constantin a precizat pe Facebook că a contestat cu recurs decizia instanţei şi că va merge mai departe cu procesul pentru anularea fuziunii dintre PC şi PLR. De asemenea, el a anunţat că a blocat conturile ALDE, care, până la soluţionarea în instanţă, ar urma să fie folosite numai pe baza semnăturii sale şi a lui Tăriceanu, în calitate de copreşedinţi.

Alte stiri din Politic

Ultima oră