Cioloş îşi dă jos haina de tehnocrat şi joacă cu PNL. La miting

01 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cioloş îşi dă jos haina de tehnocrat şi joacă cu PNL. La miting

Consiliul Naţional al PNL a fost convocat pentru a valida decizia BPN de a-l desemna pe Dacian Cioloş candidat pentru postul de premier, după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Cioloş a confirmat participarea şi la mitingul PNL de la sfârşitul acestei săptămâni, spun surse liberale citate de mediafax.ro. Mitingul va avea loc duminică, ora 17.00, în condiţiile în care, sâmbătă, şeful Executivului este la Riga (Letonia) unde participă la cea de-a 5-a reuniune a şefilor de guverne din statele Europei Centrale şi de Est şi China.

Întrebat săptămâna trecută într-un interviu acordat hotnews.ro dacă va participa la mitingul PNL, Cioloş a dat un răspuns evaziv: "Nu ştiu, o să văd care e scopul, care sunt obiectivele unei astfel de întâlniri. E normal să existe locuri în care să transmiti nişte mesaje oamenilor. Am spus însă că, nefiind candidat la alegeri, nu o să particip la campania electorală ca un politician candidat, însă mi se pare normal să folosesc anumite instrumente pentru a putea transmite mesaje sau pentru a răspunde la anumite întrebări".

Cum i s-a spus că se subînţelege că la unele mitinguri va participa, premierul a spus că va evita să se implice în campania electorală. "Campania e a partidelor şi cred că e important să existe această delimitare. Nu vreau să las ambiguitate în atitudinea mea. Vreau să fiu sincer, direct, să fac ce spun şi nu altceva şi să nu fac anumite compromisuri doar de dragul cuiva sau unui mod de-a face lucrurile. Haideţi să facem asta pentru că aşa se face. Eu cred că e important să facem lucrurile aşa cum le simţim. Deci o să văd în funcţie de cazuri, dar, de principiu, nu intenţionez să mă implic în campanie, cu atât mai mult cu cât mai trebuie să guvernăm, mai avem lucruri de făcut până la sfârşitul mandatului acestui guvern", a susţinut Cioloş.

Când au anunţat organizarea mitingului, liberalii au susţinut că s-ar bucura dacă Dacian Cioloş ar fi prezent, iar preşedintele partidului, Alina Gorghiu, a susţinut că premierul are un mandat de dus la bun sfârşit însă i-ar plăcea să participe şi la activităţile de campanie ale PNL, când agenda îi permite.

Alte stiri din Politic

Ultima oră