Candidat surpriză la Primăria Sibiului

27 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Candidat surpriză la Primăria Sibiului

”Candidez pentru că vreau o schimbare. Toată lumea vrea o schimbare în bine, dar nu se implică mai mult. Eu m-am decis să mă implic mai mult și prin ce am făcut și prin ce vreau să fac. Oamenii au fost alături de mine și când am mers pe Everest, și moral, și financiar, și în toate domeniile și sper să facă același lucru și acum. AM dovedit că s-a putut. Tot cu oamenii s-a putut face o treabă și acum tot cu oamenii se poate face, pentru că singur n-o să pot reuși. Degeaba dăm noi din gură, dacă nu avem alături de noi oamenii direct implicați, cetățenii orașului. Trebuie să ascultăm ce vor oamenii să se facă, nu ce vrem noi”, a declarat Tulpan, potrivit turnulsfatului.ro. El va reprezenta Partidul Ecologist.

În 1996, Teodor Tulpan a fost în Munţii Pamir, pe vârful Lenin, cu o altitudine de 7.134 de metri, în 1997 şi 1998 a urcat pe mai multe vârfuri din Caucaz, iar 1999 a participat la o expediţie în Munţii Tien Shan, escaladând vârful Khan Tengri, de 7.010 metri înălţime, şi stabilind recordul naţional de altitudine la lansarea cu parapanta.

În 2003 a ajuns pe vârful Aconcagua, cu o înălţime de 6.962 de metri, şi a zburat cu parapanta de la Nido de Condores, de la o altitudine de 5.400 de metri.

În 22 mai 2003 a urcat pe vârful Everest (8.850 de metri altitudine) din Munţii Himalaya, devenind primul român care a reuşit acest lucru.

În 2004 a pornit spre K2, al doilea vârf din lume, cu o înălţime de 8.611 metri, retrăgându-se însă de la altitudinea de 7.400 de metri din cauza vremii nefavorabile şi a unor degerături de gradul I la degetele de la picioare.

În 2005 a fost în Peru, în 2007 în Kenya şi pe Mont Blanc, în 2008 în India şi Mexic, în 2009 a revenit în Caucaz şi apoi a participat la expediţia "Top of Africa", pe vârful Kilimanjaro.

În 2011 a fost în Alaska, pe vârful McKinley, 6.194 metri altitudine, şi apoi într-o expediţie scurtă pe vârful Grossglockner, de 3.798 metri altitudine.

Lista candidaților la Primăria Sibiului:

Ana Alexandrina Matei – independent. Are 63 de ani și este profesor, dar şi auditor financiar.

Astrid Cora Fodor – Forumul Democrat al Germanilor din România – FDGR. Este economist și ocupă funcția de primar interimar al Sibiului. Are 63 de ani, iar din 2008 până în 2014 a deținut funcţia de viceprimar din partea FDGR.

Daniel Gălan – UNPR. Fost militar, în prezent întreprinzător particular. Are 46 de ani şi a luptat în Bosnia în 1997.

Ovidiu Ioan Sitterli – PSD. De profesie jurist, a fost prefect al Sibiului până la începutul lunii martie.

Lucian Liviu Tancă – independent. Este agent şef la Poliţia de Proximitate Sibiu

Ioan Ştefan Zară – independent. Este inginer și cel mai tânăr candidat – are 29 de ani.

Răzvan Codruţ Pop – PNL. Este de profesie istoric și are 34 de ani. Până pe 1 martie, acesta a fost director al Direcţiei Judeţene de Cultură Sibiu, dar s-a autosuspendat pentru a se putea implica în campania electorală

Ovidiu Zeicu – Partidul Puterii Umaniste. Are 38 de ani, este căsătorit şi este dansator al Ansamblului Profesionist Cindrelul Junii Sibiului.

Ioan Gligor – PMP. Este fost militar.

Gheorghiţa Cîrstoiu – PDS (Partidul Dreptății Sociale, condus de Marian Vanghelie). Este medic.

Marius Popescu – ALDE.

Lucian Gabriel Piţu – PSRO. Este absolvent de Teologie.

Eugenia Florescu – PRU. Este fostă judecătoare, în prezent cadru didactic la Facultatea de Drept din Sibiu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră