Posada Rock 2021, festival de poveste!

08 Sep 2021 | scris de Alex Revenco
Posada Rock 2021, festival de poveste! Galerie foto (6)

A fost greu de suportat ultimul an de “gheata la mal”, in care iubitorii de muzica live au avut de suferit atat de mult. Stiu ca, pe plan european/ mondial Romania nu sta foarte bine la capitolul vaccinare, dar, trebuie stiut faptul ca zeci de de mii de romani s-au vaccinat pentru a putea participa la concerte si festivaluri.

Primul festival de amploare, desfasurat in weekend-ul trecut la Campulung Muscel, a fost Posada Rock 2021, unde au evoluat ALTAR, TAINE, W3 AR3 NUM83R5, LUNAR TRANSMISSIONS ENSEMBLE, BUSOLA și OLYMPUS MONS, alături de headlinerii JINJER, DARK TRANQUILLITY (foto 6) și ROTTING CHRIST. Pe parcursul a trei zile, vineri, sâmbătă și duminică, Posada Rock 2021 a reușit să adune un public de aproape 4000 de persoane zilnic,cea mai mare audienta din istoria de 35 de ani a festivalului.

La sectiunea concurs, juriul, format din Lenți Chiriac, Andy Ionescu, Mihai Ilie, Mihnea Badea, Bogdan Trîmbaciu, Denis Uță și Răzvan Brăileanu, a decis urmatoarele:

 Marele Premiu, în valoare de 2000 de euro – Gunshee (foto 1)

Premiul I, în valoare de 1000 de euro – Cei Trei (2)

Premiul al II-lea, în valoare de 500 de euro – Black Sheep Romania (3)

Premiul al III-lea, în valoare de 300 de euro – Eat Your Heart (4)

Premiul ”Zaharia Rădulică”, în valoare de 200 de euro – Apa Sîmbetii (5)

Premiul Underground Music- Gunshee

Iata ce a spus Bogdan Trîmbaciu, promotorul festivalului, despre editia din acest an: ”Am aniversat 35 de ani de Posada Rock printr-o ediție cu totul și cu totul specială, în timpul căreia am văzut în ochii oamenilor bucuria de a participa din nou la un mare festival de rock. Și când spun asta mă refer atât la publicul din fața scenei, cât și la artiștii de pe scenă și la echipa de organizare din culise.

A fost un festival greu de organizat, din cauza incertitudinilor provocate de pandemie. Ne-am trezit în imposibilitatea de a aduce headlineri deja contractați, iar găsirea într-un timp foarte scurt a altor nume mari internaționale care să urce pe scena din Câmpuluing Muscel a fost o provocare enormă. La asta s-au adăugat dificultățile logistice și situația epidemiologică în permanentă schimbare. Dar am insistat să ținem această ediție, în primul rând pentru a sprijini trupele underground prin intermediul concursului cu premii de peste 4.000 de euro. Ne bucurăm că am reușit până la urmă să ducem la bun sfârșit trei zile de festival la finalul cărora câteva mii de oameni au fost fericiți.  Reacțiile pozitive ne-au copleșit și ne dau energia și hotărârea de a duce Posada Rock mai departe.

Fiți pe fază, pentru că în curând vom avea detalii despre Posada Rock 2022!”

Alte stiri din Muzica

Ultima oră