Organizatorii Festivalului de la Salzburg aflat la a 100-a ediție refuză amânarea ediției din acest an

17 Apr 2020 | scris de A.A.
Organizatorii Festivalului de la Salzburg aflat la a 100-a ediție refuză amânarea ediției din acest an

Reprezentanţii Festivalului de la Salzburg au anunţat vineri că încă speră să poată organiza cea de-a 100-a ediţie a celui mai important festival de muzică clasică, programat în vara aceasta, în ciuda incertitudinilor privind ridicarea restricţiilor actuale din Austria în contextul pandemiei de coronavirus, informează DPA, preluat de Agerpres.

"Vom decide în mai", a declarat la postul ORF preşedintele festivalului, Helga Rabl-Stadler.

"Poate vom fi norocoşi", a adăugat ea, subliniind succesul relativ al Austriei în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

Vicecancelarul Werner Kogler a anunţat anterior că evenimentele de anvergură, cum ar fi concertele rock, vor rămâne interzise, până la sfârşitul lunii august, dar soarta Festivalului de la Salzburg nu este încă decisă.

Festivalul din oraşul natal al lui Mozart, care aniversează în acest an centenarul, este programat începând de la mijlocul lunii iulie până la sfârşitul lunii august. Evenimentul include punerea în scenă a operelor "Don Giovanni" şi "Flautul fermecat", dar şi o nouă piesă a laureatului Nobel austriac Peter Handke.

Rabl-Stadler nu a exclus posibilitatea ca festivalul să fie reprogramat.

Un alt eveniment important de pe agenda festivalurilor de muzică clasică, Festivalul de la Bayreuth din Germania, dedicat compozitorului german Richard Wagner, a fost amânat pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii acestui important eveniment artistic la începutul lunii.

Spectacolele incluse în festivalul francez de muzică clasică din Aix-en-Provence au fost, de asemenea, anulate, însă organizatorii studiază posibilitatea de a le transmite prin streaming.

Festivalul de operă Glyndebourne din sudul Marii Britanii, programat iniţial în luna mai, a fost amânat pentru jumătatea lunii iulie din cauza pandemiei, notează DPA.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră