OMS: Ridicarea restricțiilor ar putea declanșa un al doilea val al pandemiei

14 Apr 2020 | scris de A.A.
OMS: Ridicarea restricțiilor ar putea declanșa un al doilea val al pandemiei

Începând cu 19 aprilie, se vor ridica gradual restricțiile impuse cetățenilor pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus, conform declaraţiilor ministrului Sănătăţii din Polonia, făcute la postul local de radio RMF FM, preluat de Reuters.

Purtătorul de cuvând al Guvernului polonez, Piotr Muller a anunțat că se vor deschide treptat magazinele și spațiile comerciale pe măsură ce numărul de cazuri noi confirmate este în continuă scădere.

Deciziile gurvernului se vor lua gradual pe măsură ce se diminuează măsurile de izolare și distanțare socială scopul principal fiind împiedicarea unui nou val de COVID-19.

Austria intenționează să urmeze aceeași pași spre redeschiderea economiei, conform BBC News. Se permite reînceperea activității economice pentru magazinele care ocupă o suprafață mai mică de 400 metrii pătrați, iar cele care depășesc această limită vor fi redeschise de la 1mai.

Se deschid parcuri, grădini publice, magazine, dar în continuare sunt impuse măsuri drastice de distanțare socială, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie chiar și în supermarketuri sau farmacii.

Spania a permis cetățenilor săi să se întorcă la munca începând cu 13 aprilie, iar Danemarca a lăsat copiii să se reîntoarcă la școală.

Chiar dacă situația nu s-a ameliorat foarte mult în Italia cu peste 20.000 decese declarate ca urmare a infectării cu coronavirus, de marți este permisă reluarea activității pentru un număr redus de firme.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția în nenumărare rânduri că această relaxare a restricțiilor ar putea duce la o creștere a numărului de îmbolnăviri și a reapariției celui de al doilea val al pandemiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră