Centrul European de Jurnalism (EJC) în parteneriat cu Facebook oferă un fond de 3 milioane de dolari pentru sprijinirea jurnalismului

10 Apr 2020 | scris de A.A.
Centrul European de Jurnalism (EJC) în parteneriat cu Facebook oferă un fond de 3 milioane de dolari pentru sprijinirea jurnalismului

Centrul European de Jurnalism şi Facebook lansează un fond de sprijinire a jurnalismului prin intermediul unei serii de burse independente.

Organizația anunță că va decide cine beneficiază de fonduri, în baza unor criterii stabilite de la început. Va administra bursele independent de Facebook, iar acestea nu depind de utilizarea instrumentelor și produselor Facebook, menționează de aseamenea. 

Se vor acorda granturi în valoare de 5000 euro pentru a sprijini mass-media locală în misiunea de a sprijini comunitatea locală şi a oferi cât mai multe informaţii despre noul coronavirus. Publicaţiile pot lansa newsletter dedicate COVID-19, pot crea grupuri în comunitate pentru a facilitata transmiterea informaţiilor, pot chiar organiza conferinţe online sau pot renunţa la abonamentele online pentru ca toţi cititorii să aibă acces la informaţii.

Inițiativa face parte dintr-un proiect Facebook Journalism (FJP) și Centrul European de Jurnalism (EJC), denumit Fondul de Sprijin „European Journalism Covid-19 Support”, prin care își propun să îi susțină pe jurnaliștii din Europa să poate acoperi în continuare cele mai importante știri, într-o perioada în care toată lumea este afectată de Coronavirus. 

„Centrul European de Jurnalism va direcționa fondurile de urgență, cele $3 milioane pe care Facebook le investește, către organizațiile de presă mici și medii și către jurnaliștii care au cel mai mult nevoie de acestea, din țările cel mai afectate din Europa, pentru a le sprijini afacerile și pentru a-i susține în relatarea știrilor despre Covid-19 în comunitățile locale”, menționează aceeași sursă. 

Detaliile complete pe https://europeanjournalism.fund/

Alte stiri din Mass Media

Ultima oră