Merkel a anunţat că 60-70% din populaţia Germaniei s-ar putea infecta cu noul coronavirus

11 Mar 2020
Merkel a anunţat că 60-70% din populaţia Germaniei s-ar putea infecta cu noul coronavirus

Într-o conferință de presă extraordinară la Berlin, cancelara federală a Germaniei, Angela Merkel, a declarat miercuri că 60-70 la sută dintre locuitorii Germaniei s-ar putea infecta cu noul coronavirus.

Angela Merkel a anunțat că va exista o acțiune coordonată la nivelul Uniunii Europene în combaterea crizei noului coronavirus și a făcut apel la solidaritate.

Va fi creat un fond de 25 de miliarde de euro pentru a reduce efectele crizei economice cauzate de coronavirus, a confirmat Angela Merkel. 

Până miercuri la orele amiezii, în Germania au fost semnalate, în total, peste 1600 de cazuri. Tot miercuri a fost anunțat și al treilea caz de deces în urma îmbolnăvirii cu coronavirus în Germania, potrivit Deutsche Welle.

Aceste cifre au fost menționate cu ceva timp în urmă de către experți, precum virologul berlinez Christian Drosten.

Încă nu se știe cât va dura până când va fi atinsă această cotă, a subliniat directorul Institutului de Virologie de la clinica universitară Charité din Berlin.

"Poate dura doi ani sau chiar mai mult", a spus Drosten. Se estimează că 80 la sută dintre persoanele infectate vor avea simptome ușoare ale bolii.

Experții așteaptă ca într-un an, un an și jumătate să existe vaccinuri împotriva noului coronavirus.

ARTICOLUL INTEGRAL, AICI.

UPDATE

Mai mulţi parlamentari membri ai Partidului Social-Democrat german (SPD) sunt în carantină la domiciliu, după ce au intrat în contact cu un angajat al Ministerului Justiţiei care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, transmite agenţia DPA.

Circa 15 persoane au participat la o întâlnire cu acel angajat infectat. Sunt de asemenea în carantină la domiciliu angajaţi ai birourilor respectivilor politicieni.

Conform ultimelor informaţii ale agenţiei germane DPA, în Germania sunt la ora actuală 1.850 de cazuri cunoscute de infectare cu coronavirusul Covid-19, landurile cele mai afectate fiind Renania de Nord-Westfalia, Bavaria şi Baden Wuertemberg.

Alte stiri din Externe

Ultima oră