Thailanda: robotul-cățel care se asigură că ai mâinile igienizate

05 Iun 2020 | scris de A.A.
Thailanda: robotul-cățel care se asigură că ai mâinile igienizate

Un robot-cățel care transportă dezinfectat de mâini pe care îl oferă clienților unui mall a putut fi obervat de  câteva zile în Bangkok, Thailanda. El a fost denimit K-9 și a devenit rapid atracția copiilor, dar și a adulților care se plimbau prin mall, precizează AFP.

Marile magazine din Thailanda se întrec în aplicarea tuturor măsurilor pentru a preveni răspândirea noului coronavirus odată cu relaxarea restricțiilor impuse de pandemie.

Robotul folosește tehnologia 5G, o tehnologie care promite oferirea celei mai mari viteze de reacție a internetului și este la ora actuală în stadiul de testare în Thailanda.

Imitând reacțiile și bucuria unui veritabil cățelus, robotul se plimbă pe aleile magazinului, întâmpină cu bucurie copiii și atrage atenția că este dotat cu un dispenser care conține dezinfectat de mâini atașat pe spatele său. Această imagine poate fi văzută din ce în ce mai des în marile magazine din Bangkok.

”Este extrem de important ca oamenii să se spele cât mai des pe mâini ca măsură de prevenție mai ales ținând cont de apariția noului virus”, a transmis un reprezentat al unui operator de telefonie Advanced Info Services.

Acesta a adăugat că robotul are un design special, care îi permite să fie extrem de atractiv și, prin sunetele pe care le scoate, creează imaginea unui cățel bucuros, care dă din coadă și se bucură de oaspeți. Cei mai încântați au fost copiii care au profitat de fiecare întâlnire cu robotul pentru a folosi gelul dezinfectant.

Creatorii device-ului speră ca oamenii să se obișnuiască cu acești roboți și să înțeleagă că scopul lor este să îmbunătățească calitatea vieții tuturor, nu să înlocuiască oamenii.

Thailanda a raportat doar 3.101 de cazuri de infectare și 58 de decese Covid. A început ridicarea graduală a restricțiilor, a permis ca magazinele să se redeschidă și speră să revină la o viață normală în cel mai scurt timp.

Alte stiri din Life style

Ultima oră