Numărul românilor care susțin căsătoria cuplurilor LGBTI s-a dublat în doar 5 ani

16 Apr 2021 | scris de A.V.
Numărul românilor care susțin căsătoria cuplurilor LGBTI s-a dublat în doar 5 ani

71% dintre români consideră că nu ar avea niciun impact asupra lor dacă în România s-ar legaliza căsătoria civilă pentru cuplurile formate din persoane de același sex. Studiul este realizat de Cult Market Research pe un eșantion reprezentativ și are o marjă de eroare de ±3%.

La începutul lui 2021 Asociația Accept a pus o întrebare curajoasă:

Din studiul realizat de Cult Market Research a reiești că 43% dintre români au fost de acord că este nevoie de  un mod de recunoaștere legală a parteneriatelor între aceste persoane. Există diferențe regionale importante în susținerea căsătoriei partenerilor de același sex, conform coordonatorilor studiului. Persoanele din Moldova și din sud sunt mai reținute, mai deschiși fiind cei din vest. Capitala se află puțin peste media națională. Datele indică o schimbare uriașă de perspectivă în societate spune Teodora Rosetti, directoare executivă la Asociația ACCEPT.

Cei mai mulți dintre români, 71% consideră că nu ar avea niciun impact asupra lor dacă în România s-ar legaliza căsătoria civilă pentru cuplurile formate din persoane de același sex.

Sondajul arată o discrepanță uriașă de percepție a românilor atunci când vine vorba de opiniile despre motivațiile pentru căsătorie în rândul cuplurilor gay.

Un sfert din eșantion nu a putut menționa niciun motiv pentru care cuplurile formate din persoane de același sex ar dori să se căsătorească. Iar spre deosebire de cei 69% dintre cei care spun că un cuplu heterosexual s-ar căsători pentru a întemeia o familie, doar 24% consideră același lucru aplicabil la cuplurile homosexuale. Și doar 37% dintre români consideră că un cuplu homosexual s-ar căsători din dragoste.

Alte stiri din Life style

Ultima oră