Modă, culori și personalitate

14 Apr 2019 | scris de Bianca Maria Drug
Modă, culori și personalitate

Potrivit stilistului David Zyla,  autor al cărții Color Your Style: „Chiar dacă garderoba ta este plină de haine colorate, există mereu o culoare căreia îi acorzi mai multă atenție, pentru că te simți mai încrezătoare în ea. Aceasta este culoarea care îți descrie cel mai bine caracterul și personalitatea.”

Negru

Expertul în stil Karen Haller a afirmat că negrul este o culoare care trebuie luată în serios.

Potrivit cercetărilor psihologice, culoarea negru este percepută de oameni ca fiind un semn al prestigiului, al puterii, seriozității și inteligenței.

De aceea, în multe universități mantia de absolvire este neagră. Cei care preferă să poarte negru sunt ambițioși și au un scop în viață bine determinat, deși sunt sensibili și emotivi. Încearcă de multe ori să își ascundă sentimentele.

Negrul îi ajută să îi facă pe cei din jur să se concentreze pe sufletul lor, deoarece pentru ei aparențele sunt înșelătoare.

Maro

Maro este culoarea Pământului, ceva pe care te poți baza, puternic și sustenabil.

Oamenii care poartă maro foarte des sunt percepuți ca fiind stăpâni pe sine și cu capul pe umeri. Aceștia sunt mai de modă veche, îi respectă pe cei mai în vârstă și caută mereu să aplaneze conflictele, deoarece își doresc stabilitate.

O femeie într-o rochie maro sau un bărbat într-o jachetă maro dau impresia de încredere, inteligență și raționament.

Albastru

Lisa Johnson Mandell, jurnalist și psiholog, a afirmat: „Albastru este cea mai bună culoare de purtat la un interviu, deoarece transmite încredere, motiv pentru care multe uniforme și costume business au această culoare”.

Cercetătorii de la University of British Columbia au realizat un studiu despre influența culorilor și au descoperit că nuanțele mai închise au efect calmant.

Oamenii au tendința să asocieze albastrul cu inteligența, încrederea, eficiența și calmul. Hainele în nuamțe de bleumarin sunt alese de oameni calzi, empatici, cu maniere impecabile și timizi. Psihologii apreciază că o persoană în albastru va deveni un bun părinte și un angajat model.

Verde

Oamenii de știință de la University of Amsterdam susțin că verde este culoarea bunei dispoziții datorită faptului că este asociată cu natura, ceea ce induce sentimente de pace interioară și plăcere.

Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute și autoarea cărții More Alive With Color consideră că persoanele care preferă verdele au o viață activă, locuiesc în zone bune ale orașului și au stabilitate financiară. Sunt bune la suflet și își doresc să contribuie la binele comun.

Mov

În trecut, movul era semnul nobleții și însemna lux. Această culoare era purtată doar la haine sofisticate. Una dintre persoanele importante din istorie care prefera movul este Cleopatra.

În acea perioadă, doar oamenii bogați își permiteau să poarte  nuanțe aprinse. În prezent, movul indică o mare creativitate și un spirit liber, iubitor de artă.

Potrivit experților, cei care poartă mov sunt emotivi, sensibili, visători și iubesc misticismul. De asemenea, sunt imprevizibili și poate fi, în mod egal, ușor să comunii cu ei, dar și foarte greu, în funcție de starea lor de spirit.

Roșu

Kenny Frimpong, managerul brandului italian Eredi Pisano, apreciază că: „Roșul este culoarea pasiunii și a puterii. Ar trebui să-ți exprimi preferința pentru această culoare dacă vrei să manipulezi sau să impresionezi pe cineva”.

O nuanță aprinsă de roșu atrage atenția asupra persoanei care o poartă și o scoate din anonimat. Oamenii au tendința să asocieze roșul cu energia, mișcarea și încântarea.

Psihologii de la University of Rochester au constatat că bărbații sunt mai atrași de femeile care poartă această culoare, deoarece persoanele poartă roșu sunt mai ușor de mulțumit, mai predispuse la dependențe și, totodată, cu o inteligență sclipitoare.

Sursa: Feminis

Alte stiri din Life style

Ultima oră