Era pandemiei: noul model futurist de a cina la un restaurant

28 Mai 2020 | scris de A.A.
Era pandemiei: noul model futurist de a cina la un restaurant

În perioada următoare, mesele la restaurant ar putea declanșa o nouă experiență futuristă. Un restaurant parizian propune amplasarea unor clopote de plastic deasupra meselor, iar clienții s-ar putea astfel proteja de răspândirea pandemiei, precizează AP.

Noile modele de protecție poartă numele de ”Plex eat”, fiind asemănătoare cu un abajur perfect transparent atârnat de tavanul restaurantelor. Moment un singur restaurant a adoptat această metodă de protecție a clienților, H.A.N.D. a aplicat această metodă inedită pentru a putea redeschide afacerea în condițiile relaxării restricțiilor de circulație din Franța.

Marea majoritate a țărilor au demarat ridicarea restricțiilor și încep și deschiderea economiei, implicit permit realuarea activităților în domeniul ospitalier. Restaurantele se întrec în cele mai ingenioase metode de a-și asigura clienții că nu vor fi infectați cu noul coronavirus.

Unele restaurante din Vilnius, Lituania, au apelat la manechine de plastic pentru a ocupa mesele ce ar impune menținerea distanțării fizice, dar și pentru a elimina sentimentul de singurătate. Manechinele sunt îmbrăcate de un designer local în funcție de momentul zile. Primarul orașului a aplaudat inițiativa catalogând-o ca o împletire perfectă între ingeniozitate, creativitate, dar și spirit antreprenorial.

Mathieu Manzoni, directorul H.A.N.D. a precizat că aceste protecții de plastic sunt foarte utile deoarece inspiră încredere clienților, dar permit și redeschiderea restaurantelor la capacitate maximă.

Creatorii sistemului Plex eat au primit deja peste 200 de comenzi din toată lumea, inclusiv din Franța. SUA sau Japonia.

Designerul Christophe Gernigon a declarat că ideea i-a venit în urma unei vizite în Bankok unde a observat amplasarea unor cupole speciale deasupra unor scaune unde oamenii puteau să asculte muzică.

El a unit această creație cu nevoia de a amplasat anumite protecții din plastic inclusiv în restaurante.

Alte stiri din Life style

Ultima oră