Franța este obligată de o decizie judecătorească să ridice restricțiile impuse în cazul slujbelor religioase

19 Mai 2020 | scris de A.A.
Franța este obligată de o decizie judecătorească să ridice restricțiile impuse în cazul slujbelor religioase

Curtea administrativă a Franței a hotărât ca guvernul să ridice restricțiile de desfășurare a activităților religioase în termen de maxim 8 zile, anunță BBC.

Această interdicție a fost impusă în încercarea autorităților de a stopa pandemia de coronavirus.

Consiliul statului a hotărât că această interdicție este disproporțională în natură și a provocat destul de multe pagube morale.

În Franța s-au înregistrat peste 28.000 de decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Interdicția autorităților se adresează tuturor cultelor religioase care nu au voie să țină slujbe la care să participe oamenii, excepție făcând strict înmormântările unde este permisă participarea a maxim 20 de persoane.

Judecătorul de caz a adăugat că dacă autoritățile permit adunări de maxim 10 persoane, măsura de a interzice slujbele este disproporționată și nu mai poate fi legată de protejarea și păstrarea sănătății publice.

Bruno Retailleau, lider al senatorilor republicani, a precizat prin postare publică pe Twitter că aceasta este cea mai bună veste ce încurajează libertatea religioasă.

Franța a demarat procesul de relaxare a restricțiilor, dar impune măsuri graduale pentru a preveni declanșarea unui al doilea val. Slujbele religioase aveau permisiunea de a fi organizate din 2 iunie.

Autoritățile au luat această decizie contestată în condițiile în care în luna februarie s-a înregistrat un focar de coronavirus într-o biserică evanghelistă. Mii de oameni s-au reunit pentru activități religioase pe parcursul unei săptămâni. Mai mult de 2.500 de cazuri confirmate au fost legate de prezența în cadrul acelei manifestări, conform cifrelor transmise de Reuters.

Alte stiri din Externe

Ultima oră