Patriarhul Daniel îndeamnă preoţii şi credincioșii să utilizeze cu discernământ şi cu măsură rețelele de socializare

30 Iun 2019 | scris de M.C.
Patriarhul Daniel îndeamnă preoţii şi credincioșii să utilizeze cu discernământ şi cu măsură rețelele de socializare

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Rețelelor de Socializare în care îndeamnă la Libertate şi responsabilitate în comunicarea digitală.

În mesaj Patriarhul a atras atenţia că în „epoca actuală a comunicării instantanee” este nevoie mai mult ca oricând de „cultivarea discernământului digital”, scrie basilica.ro.

Patriarhul îi îndeamnă pe credincioşi şi pe preoţi să utilizeze cu discernământ şi cu măsură reţelele de socializare în viaţa lor personală, precum şi în activităţile pastorale, misionare sau profesionale, dar să acorde mai mult timp comuniunii reale (nu virtuale) cu familia, cu parohia şi cu frumuseţile naturii.

"Relaţia concretă, nu virtuală, cu persoanele fizice şi cu natura înconjurătoare este izvor de sănătate şi bucurie pentru sufletul şi trupul omului, în familie şi în societate", se arată în mesajul Patriarhului.

"Biserica noastră va folosi cu înţelepciune (curaj şi prudenţă) rețelele de socializare pentru comunicarea cu omul de astăzi. În acest sens, Biserica Ortodoxă Română nu este absentă de pe aceste rețele, majoritatea eparhiilor, parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române având pagini de Facebook, dar și conturi emergente pe alte rețele de socializare. În plus, rețelele de socializare au început să fie utilizate tot mai des de către preoți pentru pastorație, în special în diaspora română", mai arată Patriarhul Daniel în mesajul său.

CREDIT FOTO: basilica.ro

Alte stiri din It

Ultima oră