Google și Apple își unesc forțele pentru a crea aplicația care ne permite să aflăm dacă am intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus

10 Apr 2020 | scris de A.A.
Google și Apple își unesc forțele pentru a crea aplicația care ne permite să aflăm dacă am intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus

Google și Apple vor să dezvolte aplicația care va termite urmărirea cazurilor de coronavirus, astfel fiind atenționați dacă am intrat în contact direct cu o astfel de persoană. Sper să ajute și celelalte aplicații dedicate detectării cazurilor pozitive, conform BBC News.

Cei 2 dezvoltatori promit să protejeze identitatea utilizatorilor, utilizatorii sunt aleși din rândul voluntarilor și nu se vor furniza informații personale.

Acest lucru se va pune în practică prin activarea Bluetooth-ului smartphonului deținut și se va emite un semnal de avertizment atunci când ne aflăm în pericol de a intra în contact cu noul coronavirus stabilit pe baza timpului petrecut lângă o anumită persoană. Dacă aceasta va fi confirmată pozitiv, se va transmite un mesaj prin care vom fi informați că suntem în riscul de a dezvolta afecțiunea.

Nu se vor înregistra datele legate de locație sau orice altă informație personală.

Reprezentanții companiilor au menționat că transparența, protejarea informațiilor sunt extrem de importante și vor publica stadiul dezvoltării tehnologiei pentru a fi supuse analizei de către părțile interesate.

Apple este dezvoltatorul sistemului de operare iOS, pe când Googlee a adoptat sistemul Android. Cei doi operatori furnizează sistemele către marea majoritate a telefoanelor inteligente.

Țări precum Singapore, Israel, Coreea de Sud și Polonia deja folosesc sisteme de avertizare a populației, iar Marea Britanie, Franța și Germania se gândesc să ofere o aplicație de sine stătătoare.

Cei 2 giganți lucrează la o soluție de a integra în sistemele lor de operare a aplicațiilor deja existente pentru a facilita serviciile de urmărire a populației oriunde pe Glob. Se lucrează de mai bine de 2 săptămâni la această aplicație care va face posibilă o relaxare a măsurilor de distanțare și a oferi posibilitatea oamenilor de a călători fără restricții.

Ambele companii au specificat că vor face publice toate etapele dezvoltării aplicației, vor comunica în mod trasparent specificațiile criptografice, metodele folosite de protejare a informațiilor pentru a demonta orice teorie a conspirație.

Aplicația ar funcționa pe ambele sisteme de operare și nu ar întâmpina probleme la upgradarea ulterioară. Aceasta ar putea fi accesată prin intermediul următorului update al sistemului de operare.  

Alte stiri din It

Ultima oră